image

Britse Queen kondigt zwaardere straffen voor cybercrime aan

woensdag 4 juni 2014, 15:36 door Redactie, 1 reacties

De Britse koningin heeft vandaag in het Engelse Parlement haar Queen's Speech gehouden, waarin ze zwaardere straffen voor cybercrime heeft aangekondigd. De zwaardere straffen gelden voor mensen die computersystemen uitschakelen en is onderdeel van de 'Serious Crime Bill'.

De huidige wetgeving die het aanvallen van computersystemen strafbaar stelt dateert van 1990. Volgens de Queen moet de wet dan ook worden aangepast zodat de straffen voor het aanvallen van computersystemen volledig overeenkomen met de schade die ze veroorzaken.

Op dit moment kunnen mensen die onder de computermisbruikwetgeving worden veroordeeld een maximale gevangenisstraf van 5 jaar krijgen. In totaal zullen er dit jaar 11 wetten aan het Parlement worden gepresenteerd, waarvan de aanpassing aan de Serious Crime Bill er één van is, zo meldt de BBC.

Reacties (1)
08-06-2014, 13:27 door Anoniem
Tjonge,5 jaar cel of nog hoger!? Nou daar kan de Nederlandse overheid nog wat van leren met hun taakstrafjes en voorwaardelijke celstrafjes voor hackers,crackers en malwareschrijvers. 5 jaar cel of meer lijkt er meer op dan wat ze hier in NL straf noemen.5 jaar cel krijg je hier in NL nog geeneens voor moord..nou ja mischien nog net wel.Ik vindt dat NL hier weleens mag volgen met echte straffen voor (cyber)criminelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.