image

Ambtenaren beter getraind om ID-fraude te herkennen

donderdag 5 juni 2014, 12:03 door Redactie, 3 reacties

Om identiteitsfraude te bestrijden worden ambtenaren beter getraind, zodat ze op de hoogte van de verschillende echtheidskenmerken van identiteitsbewijzen zijn en risicogevallen eerder kunnen herkennen. Dat laat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) weten.

Het minister trok vorig jaar een extra bedrag van 1 miljoen euro uit voor opleidingen en examens gericht op fraudebestrijding. Inmiddels zijn de eerste veertig ambtenaren geslaagd. Minister Plasterk heeft aan een deel van hen de certificaten uitgereikt. Gemeenteambtenaren die geslaagd zijn kunnen nu identiteitsfraude beter aan de balie herkennen.

Volgens het ministerie bevordert dit de correctheid van adresgegevens in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is de opvolger van de Gemeentelijke basisadministratie (GBA). De BRP is van groot belang als noodzakelijk informatiesysteem voor veel overheidstaken.

Reacties (3)
05-06-2014, 12:31 door Anoniem
Nog nul beweging om identiteitsfraude minder aantrekkelijk of zelfs noodzakelijk te maken. Alles wat verkeerd gaat is de schuld van de burger ook al is het overduidelijk de berg regels die aanlokt, zelfs uitlokt. Repressief is alles wat ze kunnen bedenken in het haagse, ook ome roon p.
05-06-2014, 14:05 door Anoniem
Herken je jezelf nog wel?

Extra vragen voor het examen digitale ambtenarij :
1) Wat is Aspect ratio?
2) Wat gebeurt er bij een verstoorde omzetting van het Aspect Ratio?
3) Welke gevolgen kan dat hebben voor een paspoort pasfoto? *

Voor de lezer : "Lach mee en doe de test!"

Kijk eens naar het Aspect ratio van de pasfoto in je paspoort.
Flatteuzer ten opzichte van de werkelijkheid of juist niet? Overeenkomend met de originele ingeleverde pasfoto?


* 'Subtiel' lachspiegeleffect, bijvoorbeeld een ietwat verbazingwekkende dikke kop!
Gecertificeerd blijven lachen met die digitalisering. Het gaat inmiddels steeds beter.
06-06-2014, 14:39 door Anoniem
Inderdaad, al jaren worden de afbeeldingen van de werkelijkheid zoals pasfotos noodgedwongen aangepast aan de regeltjes van de veiligheid, waarmee die regeltjes op zichzelf dus belangrijker zijn dan het toevoegen van veiligheid aan de werkelijkheid.

We wisten al lang dat veiligheidsregeltjes meer over regeltjes dan over veiligheid gaan, maar dat gaat dus best wel ver, veel verder dan je op het eerste gezicht zou denken. Lijkt me dat wij in de werkelijkheid uiteindelijk beter af zijn zonder zulke onveilige veiligheidsregeltjes om de regeltjes. Dunkt me dat daar een mooie taak ligt voor een capabele minister.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.