image

Pc-markt blijft van XP-effect profiteren

donderdag 5 juni 2014, 14:13 door Redactie, 5 reacties

Dit jaar zal de verkoop van pc's wereldwijd met 6% afnemen, maar dankzij consumenten, bedrijven en organisaties die machines met Windows XP vervangen valt de schade mee, zo stelt marktvorser IDC. Het bedrijf stelde eerst dat de pc-verkoop in 2014 met 6,1% zou dalen, maar heeft dat naar 6% bijgesteld.

De daling wordt vooral veroorzaakt door de verkoop in opkomende landen, waar de verkopen met 10,4% teruglopen. De verkoop in 'volwassen markten', de VS, West-Europa, Japan en Canada, doet het beter dan verwacht en hier zal er dit jaar dan ook geen daling zichtbaar zijn, maar ook geen groei. Vooral West-Europa kende in het eerste kwartaal een goed herstel.

Dat komt onder andere door een teruglopende vraag naar tablets en economisch herstel. Windows XP speelt echter ook een rol. "De vervanging van Windows XP, dat de afgelopen kwartalen de pc-verkopen aanjoeg, zal naar verwachting nog een aantal kwartalen een positieve factor blijven", aldus IDC.

Reacties (5)
05-06-2014, 14:43 door Anoniem
"dat de pc-verkoop in 2014 met 6,1% zou dalen, maar heeft dat naar 6% bijgesteld."

Zo zo, dat scheelt wel even een slok op een borrel die 0,1%...

Is er ook nog echt nieuws?
05-06-2014, 15:58 door Zipper
Door Anoniem: "dat de pc-verkoop in 2014 met 6,1% zou dalen, maar heeft dat naar 6% bijgesteld."

Zo zo, dat scheelt wel even een slok op een borrel die 0,1%...

Is er ook nog echt nieuws?

Het is komkommer tijd.
05-06-2014, 19:08 door Anoniem
Yep, de veestapel moet opgejaagd worden te kopen, men hoeft zich geen zorgen te maken over het milieu want het is immers goed voor de ....economie.
05-06-2014, 22:40 door Anoniem
Welja... moedig mensen maar aan op te consumeren. Want een computer kan niet zonder XP draaien. Dus daarom moet het maar afgedankt worden, nietwaar? Wat een onzin. Veel XP-machines kunnen prima een alternatief besturingssysteem draaien. Xubuntu en Linux Mint XFCE zijn systemen die een PC een tweede leven geven.

Maar ja... de wegwerpmaatschappij levert geld op, hè?
06-06-2014, 17:00 door 12345dan
Door Anoniem: Welja... moedig mensen maar aan op te consumeren. Want een computer kan niet zonder XP draaien. Dus daarom moet het maar afgedankt worden, nietwaar? Wat een onzin. Veel XP-machines kunnen prima een alternatief besturingssysteem draaien. Xubuntu en Linux Mint XFCE zijn systemen die een PC een tweede leven geven.

Maar ja... de wegwerpmaatschappij levert geld op, hè?
Xubuntu en Linux Mint (13) Xfce zijn inderdaad mooie alternatieven, echter kan de gemiddelde consument dat niet installeren, of weet het bestaan er geen eens van. Daarnaast willen mensen (gek genoeg) een Microsoft-computer hebben.

Ik heb zelf ervaring met Ubuntu, Xubuntu en Linux Mint en het werkt perfect, bovendien kun je je computer met vier jaar verlengen qua levensduur in updates. En een verouderde Linuxdistributie wordt ook niet zo vaak aangevallen in tegenstelling tot een verouderde Windows-client.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.