image

Beveiligingsbedrijf raadt Skype af wegens onversleutelde data

donderdag 5 juni 2014, 17:20 door Redactie, 3 reacties

Een Amerikaans beveiligingsbedrijf raadt het gebruik van Skype af omdat de populaire VoIP-software allerlei informatie onversleuteld op het systeem bewaart. Het gaat dan om naam, geboortedatum, land, telefoonnummer en e-mailadres van de gebruiker, alsmede de inhoud van chatgesprekken.

De onversleutelde opslag van privégegevens werd in april al opgemerkt. Volgens beveiligingsbedrijf Solutionary is dit allemaal waardevolle informatie voor een aanvaller. De database met al deze informatie is daarnaast eenvoudig op de computer te vinden. De IT-beveiliger raadt dan ook aan om een Skype-alternatief te gebruiken, zeker bij bedrijven en organisaties.

Als dat geen mogelijkheid is wordt aangeraden om volledige schijfversleuteling toe te passen. Dit werkt echter alleen als het systeem is uitgeschakeld. Een andere oplossing is om de Skype-database na elk gesprek te verwijderen, maar is geen permanente oplossing, aangezien de database elke keer opnieuw wordt aangemaakt.

Reacties (3)
05-06-2014, 23:19 door Anoniem
Beveiligingsbedrijf raadt 95% van de software af vanwege onversleutelde data
06-06-2014, 07:50 door linuxpro
Aan de ene kant een open deur dat een beveilingsbedrijf niet versleutelde data afraad, aan de andere kant, tsja, als een beveiliginsbedrijf dat niet zou doen is ook weer zo wat. Het valt mij wel op dat de 'gemiddelde' gebruiker hier vaak niets mee kan en wil. Het familielid aan de andere kant v/d wereld gaat niet even een ander programma gebruiken of ontbreekt de technische kennis hiervoor. Veel van door veiligheidsproblemen geplaagde bedrijven zoals eBay en nu Skype zijn zo groot en de alternatieven zo klein dat die grote bedrijven behalve achterover leunen een veel actiever beleid zouden moeten voeren op het gebied van veiligheid.
06-06-2014, 18:39 door Anoniem
Skype is niet meer wat het geweest is sinds de overname door Microsoft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.