image

Singaporese man krijgt 4700 euro boete wegens XSS-aanval

vrijdag 6 juni 2014, 15:25 door Redactie, 2 reacties

Een Singaporese zakenman die Cross-site scripting (XSS) op de website van het Singaporese presidentieel paleis uitvoerde is veroordeeld tot een geldboete van 4700 euro. Zakenman Delson Moo, directeur van twee IT-bedrijven en een webwinkel, wilde in eerste instantie zijn eigen websites testen.

Hij voerde in het zoekvenster van zijn eigen websites code voor het uitvoeren van een XSS-aanval, maar de aanval lukte niet. Vervolgens gebruikte hij dezelfde code op de website van het presidentieel paleis waar die wel bleek te werken. Hierdoor kon Moo een foto van een oude vrouw plaatsen die haar middelvinger omhoog steekt met daaronder een aantal scheldwoorden.

De zakenman maakte een screenshot van de defacement en zette dit op Facebook. Moo was het voorval vergeten toen de politie twee dagen later opeens voor zijn deur stond en twee van zijn laptops meenam. De zakenman hing een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 6.000 euro boven het hoofd. De rechter kreeg echter te horen dat de aanval van Moo geen schade aan de inhoud op de webserver had veroorzaakt.

Reacties (2)
07-06-2014, 12:56 door Anoniem
Zucht... Het is wel duidelijk dat de rechter geen kaas gegeten heeft van dit soort zaken. Iedereen die wat meer verstand heeft van zaken, zal begrijpen dat er bij (reflected) XSS strafbaarheid niet aan de orde zou moeten zijn.
11-06-2014, 10:46 door Anoniem
Als ik mijn fiets vergeet op slot te zetten (ja dat is dom) dan is het nog steeds zo dat iedereen met zijn kladden er van af moet blijven. Als ik mijn raam boven vergeet dicht te doen ( ja dat is ook dom) omdat ik even een boodschap ga doen dan is het nog steeds zo dat niemand naar binnen mag klimmen. Laten we niet vergeten dat in beginsel iedereen met zijn poten van een andermans spullen dient af te blijven en een (al of niet domme) fout van die ander geeft niemand het recht om dan maar over te gaan tot diefstal of vandalisme.
Mocht iemand het hier niet mee eens zijn, dan zeg ik: ik hoop het niet voor je maar als je een keer thuis komt en je voordeur staat al open (want hé, met een koevoetje gaan de meeste voordeuren zo open) en je nieuwe Mac en je NAS met al je back-ups (bijv. foto's van je opgroeiende kinderen enzo) zijn gejat... denk dan nog eens na.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.