image

Mozilla fikst font-bug in Firefox 17

maandag 3 december 2012, 10:37 door Redactie, 4 reacties

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox uitgebracht die een probleem met het weergeven van fonts verhelpt. Twee weken geleden verscheen Firefox 17, die 29 beveiligingslekken verhielp. De nieuwe versie bleek echter een bug te bevatten waardoor letters niet goed werden weergegeven. Het probleem speelde bij veel gebruikers, aldus Mozilla's Matt Grimes.

Die stelt dat er veel klachten van gebruikers binnenkwamen. Meteen na de eerste melding op 21 november werd een onderzoek ingesteld. Al snel werd duidelijk dat Firefox de 'cleartype' voorkeuren van het systeem niet respecteerde. "Ik zal snel met een patch komen, maar weet niet of dit belangrijk genoeg voor een 17.0.1 is", laat de Nederlandse Firefox-ontwikkelaar Bas Schouten op Bugzilla weten.

Naast de weergave van letters, is ook een aanpassing aan de user-agent ongedaan gemaakt, aangezien dit voor compatibiliteitsproblemen op bepaalde websites zorgde. Updaten naar Firefox 17.0.1 kan via de browser of Mozilla.org.

Reacties (4)
03-12-2012, 12:51 door Anoniem
Als cleartype-hater die ik ben, worden de fonts nog steeds niet goed weergegeven.
Door deze setting handmatig te wijzigen: about:config -> gfx.content.azure.enabled = false, gaat e.e.a. wel goed.
03-12-2012, 14:24 door Anoniem
Daarom ben ik overgestapt naar Chrome. Die geeft letters wel goed weer en laat ook nog eens meer van een pagina zien, dan Fx.
03-12-2012, 17:43 door quikfit
Hier geen problemen met letters gehad maar wel af en toe groepjes met hele fijne korte streepjes her en der...
05-12-2012, 13:03 door Anoniem
Door Anoniem: Daarom ben ik overgestapt naar Chrome. Die geeft letters wel goed weer en laat ook nog eens meer van een pagina zien, dan Fx.

Als je in het buitenland zou wonen en vooral moeten communiceren in talen met heel andere tekens zou jouw conclusie zeker waarschijnlijk anders zijn geweest. Chrome heeft veel meer moeite met dat soort tekens. Althans dat is mijn ervaring.

Maar goed ik heb ook nog nooit die problemen gezien die mensen Firefox toewijzen als het om fonts gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.