image

NCSC lanceert video over Nederland digitaal veilig

maandag 3 december 2012, 12:54 door Redactie, 10 reacties

Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC), de overheidsorganisatie die zich bezighoudt met weerbaarheid in het digitale domein, heeft een nieuwe promotievideo gelanceerd genaamd 'Nederland samen digitaal veilig'. In de video komen verschillende partijen aan het woord over het belang van samenwerken tussen overheid en bedrijfsleven en de rol die het NCSC hierin vervult.

"Samen kunnen we Nederland veiliger maken, wanneer overheid, bedrijfsleven en wetenschap de krachten bundelen", laat Ben Voorhorst van nutsbedrijf Tennet weten.

"Veilig werken en leven is de basis van onze maatschappij, en om onze weerbaarheid te vergroten is het intensiveren van de diverse samenwerkingsvormen het speerpunt van het Nationaal Cyber Security Centrum", voegt Nicole Mallens van VNO-NCW MKB Nederland toe.

Reacties (10)
03-12-2012, 13:03 door Security Scene Team
en toch mist er iets in dit filmpje.. het gezeur en gezwam van ivo opstelten.
03-12-2012, 13:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-12-2012, 13:40 door AdVratPatat
Net zoals Hugo heb ik ook niet heel veel commentaar, met uitzondering dat ik niet denk dat iedereen deze video is vergeten over een week, maar dat (EDIT: SST,) Hugo en ik nog steeds de enige mensen zijn die hem bekeken hebben.

Dat het daarnaast GEEN ÉÉN nuttig advies bevat is een beetje..., vreemd.
Ik snap het doel niet, qua bewustwording en voorlichting zijn er veel betere media te vinden.
03-12-2012, 13:41 door Anoniem
Las op nu.nl dat cyberaanvallen naar verwachting binnen twee jaar een groter risico voor bedrijven dan economische onzekerheid, dat zou blijken uit een onderzoek onder ruim 3300 IT-specialisten door een beveiligingsbedrijf.

Weet iemand daar meer van? (Bron?)

[admin] Onderzoek van Kaspersky [/admin]
03-12-2012, 15:59 door Anoniem
Filmpje is via Chrome niet te zien, omdat Google het als onveilig beschouwd :))) Ze verwijzen naar
https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=nl&answer=1342714
03-12-2012, 16:51 door Mozes.Kriebel
Waarom wordt er voor veel belastinggeld een reclamefilmpje gemaakt voor een overheidsinstantie? Reclame is normaal gesproken een commerciële uiting om een product aan te prijzen en consumenten te verleiden het product af te nemen, het product prevalerend boven een ander.
Voor dat geld had er ook onderzoek gedaan kunnen worden...
03-12-2012, 17:53 door quikfit
Net zoiets als Veilig Verkeer Nederland...maar dan anders... :(
03-12-2012, 18:39 door KwukDuck
Ok... en nu?
Wat is het doel van dit filmpje? Dat we ons maar geen zorgen hoeven te maken en alles maar aan hen over moeten laten? Het liefst door zo veel mogelijk nieuwe wetjes te bedenken en privacy in te leveren?

Het komt een beetje over als "mensen, geen zorgen, slaap lekker verder".
Uiteraard een volledig biased visie... dat wel.
04-12-2012, 11:09 door Preddie
Door Mozes.Kriebel: Waarom wordt er voor veel belastinggeld een reclamefilmpje gemaakt voor een overheidsinstantie? Reclame is normaal gesproken een commerciële uiting om een product aan te prijzen en consumenten te verleiden het product af te nemen, het product prevalerend boven een ander.
Voor dat geld had er ook onderzoek gedaan kunnen worden...

Er is een verschil tussen het maken van reclame en het voeren van campagne, SIRE is een organisatie die zich al jaren bezig houd met het maken van campagnes vanuit de overheid. Ik zit dit ook als een stukje campagne om de het NCSC extra onder de aandacht te brengen.

Immers zou het jammer zijn om belasting geld in een NCSC te stekken dat niet zoveel doet omdat niemand weet dat het bestaat. Wat mij betreft dus een goeie zet om de zo de eerder geinversteerde belastingen gelden beter te kunnen benutten/ tot hun recht laten komen
04-12-2012, 14:03 door Mozes.Kriebel
Door Predjuh: Er is een verschil tussen het maken van reclame en het voeren van campagne, SIRE is een organisatie die zich al jaren bezig houd met het maken van campagnes vanuit de overheid. Ik zit dit ook als een stukje campagne om de het NCSC extra onder de aandacht te brengen.

Immers zou het jammer zijn om belasting geld in een NCSC te stekken dat niet zoveel doet omdat niemand weet dat het bestaat. Wat mij betreft dus een goeie zet om de zo de eerder geinversteerde belastingen gelden beter te kunnen benutten/ tot hun recht laten komen
Een overheidsdienst die zichzelf moet aanprijzen? Waarom? Bestaansrecht? What's next? De Belastingdienst? De VWA?
Kunnen zij hun werk niet doen als niemand weet dat ze bestaan? Dan kan ik nog wel een paar taxburners opnoemen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.