image

19% dumpt provider na gehackte smartphone

maandag 3 december 2012, 17:22 door Redactie, 3 reacties

19% van de smartphone-gebruikers zegt zijn of haar mobiele telecomaanbieder te dumpen als de smartphone wordt gehackt of met malware besmet raakt. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1000 smartphone-eigenaren in Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. In het geval van hackers, malware of andere beveiligingsblunders vertrekt 19% direct naar een andere provider en 55% zou dit overwegen.

Verder zegt 56% niet te weten of hun telecomaanbieder over maatregelen beschikt om smartphones te beveiligen. Toch geeft 42% van de Amerikanen en 38% van de Britten hun telecomaanbieder de schuld als de smartphone wordt gehackt. De smartphone-fabrikant wordt in respectievelijk 22% en 18% van de gevallen als schuldige aangewezen. De Duitsers geven eerder zichzelf de schuld (45%) dan hun provider (21%).

Geld
De voornaamste reden waarom gebruikers van provider overstappen zijn de hoge kosten. Toch zegt 53% van de respondenten bereid te zijn om extra voor beveiligingsmaatregelen te betalen. Duitsers lopen met 65% voorop, gevolgd door Amerikanen met 59%. De meeste Britten (63%) zien een extra uitgave voor de beveiliging niet zitten.

Reacties (3)
03-12-2012, 23:24 door sjonniev
De smartphone zou eigenlijk, wanneer het ding gehackt of met malware besmet raakt, zijn eigenaar moeten dumpen.
En de telecombedrijven kunnen er ook niets aan doen dat ze androids verkocht hebben die niet meer te upgraden zijn.
04-12-2012, 10:39 door Anoniem
Doen mensen dit ook wanneer hun laptop/desktop besmet is met malware/trojans? Gaan ze dan ook naar een andere internet provider????

Dit zegt meer iets over de kennis van deze mensen hoe ze malware/trojans ontvangen.
04-12-2012, 11:35 door Anoniem
Helemaal met sjonniev eens... ware het niet dat... je zeker bij veel telefoons geen eigen baas bent...
Reden voor mij om zo'n ding lekker in de winkel te laten liggen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.