image

Google ontvangt 41.000 verzoeken om links te verwijderen

maandag 9 juni 2014, 10:12 door Redactie, 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 09-06-2014, 17:43

In vier dagen tijd hebben zo'n 41.000 Europeanen aan Google gevraagd om links in de zoekresultaten te verwijderen waarin hun naam wordt genoemd, wat neerkomt op iets meer dan 10.000 verzoeken per dag. Gemiddeld genomen ontving Google in deze vier dagen ongeveer 7 verzoeken per minuut.

Dat houdt mogelijk in dat Google nieuw personeel zal moeten inzetten om alle aanvragen te verwerken, zo laten bronnen tegenover de Wall Street Journal weten. Eind mei zette de zoekgigant een formulier online waar mensen kunnen aangeven dat bepaalde links schadelijk voor hun privacy zijn. Het formulier volgt op een beslissing van het Europees Hof dat onlangs nog stelde dat Europeanen het recht hebben om vergeten te worden.

Om de zoekresultaten te laten verwijderen moeten gebruikers, naast de zoekresultaten in kwestie, ook allerlei gegevens invullen, zoals naam en contactgegevens. Verder moet er een kopie van het paspoort, rijbewijs of identiteitskaart worden meegestuurd. Elk verzoek wordt vervolgens apart behandeld, zo laat Google weten.

Reacties (3)
09-06-2014, 11:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-06-2014, 13:17 door Anoniem
Google ontvangt van mij helemaal niets. Ik had een jaar of 15 geleden al in de gaten dat je uiterst omzichtig moest omgaan met wat je op het WWW neerplempt. Ik heb destijds een (bijna) strijd moeten voeren met de Volkskrant om een ingezonden brief onder eigen naam en toenaam verwijderd te krijgen. Dat was mijn les.
10-06-2014, 09:20 door Anoniem
"Verder moet er een kopie van het paspoort, rijbewijs of identiteitskaart worden meegestuurd." En dit soort info is dan ook koren op de molen van en bedrijf wat bakken met geld verdiend aan dit soort informatie.
Logisch dat google daar graag aan meewerkt want nu hebben ze ook nog de Identiteitskaart kopieen van 41.000 sukkels in handen.
Buiten de overheid en banken mag niemand om een kopie van je identiteitsbewijs vragen omdat daar MISBRUIK van gemaakt kan worden. Google + persoonlijke gegevens + indentiteitskaart kopie = MISBRUIK.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.