image

Worm infecteert 8.600 Tumblr-blogs

dinsdag 4 december 2012, 09:26 door Redactie, 0 reacties

Aanvallers zijn er gisteren in geslaagd om duizenden blogs op het microbloggingplatform Tumblr te voorzien van een betoog tegen het platform en bepaalde gebruikers. De aanval werd opgeëist door een groep die zichzelf de Gay Nigger Association of America noemt. Hoe de aanval precies in z'n werk ging is nog onbekend, maar Tumblr adviseerde gebruikers die het bericht hadden bekeken om meteen uit te loggen van alle browsers die Tumblr gebruiken.

Volgens de groep ging het om een 'anti-blogging campagne', daarnaast zou Tumblr de veiligheid van gebruiker ondergeschikt aan de inkomsten maken door zelfs de meest basale beveiligingsmaatregelen te negeren. In totaal werden meer dan 8.600 blogs van het bericht voorzien, waaronder die van USA Today, The Verge en Entertainment Weekly.

Melding
Tumblr laat in een reactie aan gebruikers weten dat het probleem inmiddels is opgelost en er geen accounts gehackt zijn. De website zwijgt over wat er wel precies is gebeurd en hoe het kon dat er zoveel blogs door de worm getroffen werden.

Anti-virusbedrijf Sophos meldt dat er kwaadaardige JavaScript is gebruikt. iets wat Tumblr nooit had mogen toestaan. Op Gawker laat één van de groepsleden weten dat het probleem al twee weken geleden aan Tumblr gerapporteerd zou zijn, maar dat de website nooit reageerde.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.