image

Onderzoek naar NASA-hacker uitgesteld

dinsdag 4 december 2012, 12:22 door Redactie, 0 reacties

Het is nog altijd onduidelijk of Gary McKinnon, de man die zowel bij NASA als het Pentagon wist in te breken, in Groot-Brittannië wordt vervolgd. McKinnon wist begin deze eeuw in een kleine honderd niet en slecht beveiligde systemen van NASA, het Pentagon en andere overheidsinstanties binnen te dringen. Uiteindelijk werd McKinnon in maart 2002 opgepakt.

Vervolgens begon een langdurig gevecht over de uitlevering van McKinnon aan de VS. De Amerikaanse autoriteiten stelden dat de Britse hacker door zijn optreden voor 700.000 dollar aan schade had veroorzaakt, iets wat McKinnon altijd ontkende. Uiteindelijk besloot Minister van Binnenlandse Zaken, Theresa May, dat McKinnon niet aan de Verenigde Staten zou worden uitgeleverd.

Onderzoek
Het Britse Openbaar Ministerie en de Metropolitan Police Service overwegen een nieuw strafrechtelijk onderzoek naar McKinnon. Daar zou vorige week over gesproken worden, maar de bespreking heeft nooit plaatsgevonden en is uitgesteld. Het zou niet om een directe aanklacht gaan, maar of er een nieuw onderzoek naar de vermeende activiteiten moet worden ingesteld.

De moeder van McKinnon, Janis Sharp, verwacht niet dat de openbaar aanklager alsnog een aanklacht tegen haar zoon zal indienen. "De openbaar aanklager heeft ons tien jaar lang geweigerd omdat ze Gary niet konden vervolgen omdat ze niet over het vereiste bewijs beschikten", zo liet ze eerder weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.