image

90% consumenten gebruikt geen wachtwoordmanager

woensdag 5 december 2012, 12:39 door Redactie, 3 reacties

Ruim 90% van de Amerikaanse internetgebruikers gebruikt geen wachtwoordmanager om wachtwoorden op te slaan. Het gaat dan om specifieke applicaties of het laten opslaan van wachtwoorden door de browser, zo blijkt uit onderzoek dat voor het Slowaakse anti-virusbedrijf ESET onder 2100 Amerikanen werd uitgevoerd. Als het gaat om wachtwoordmanagers zijn die populairder bij mannen (12%) dan bij vrouwen (5%).

In plaats van een wachtwoordmanager onthoudt 41% de inloggegevens, 29% schrijft die op, terwijl 9% die in een bestand op de computer bewaart. 4% bewaart de wachtwoorden in een e-mail. Twaalf procent van de respondenten wilde geen antwoord op de vraag geven.

Als het gaat om het wijzigen van wachtwoorden doet 16% dit nooit, terwijl iets minder dan de helft elk jaar de wachtwoorden wijzigt. 31% doet dit zelfs elke zes maanden. Acht procent zegt zelfs elke maand wachtwoorden te wijzigen.

Reacties (3)
05-12-2012, 12:57 door Anoniem
Yep, ik installeer in mijn prive omgeving overal Keepass en wijzig vervolgens hun belangrijkste websites met wachtwoorden die niet te onthouden zijn zodat het gebruik van Keepass verplicht wordt. En na een paar dagen willen ze al niet meer zonder.

Ik heb met mensen in mijn omgeving de volgende afspraak: je mag gerust bij me aankloppen voor (PC) problemen maar dan los ik het wel op mijn manier op en dat is structureel. Mijn tijd is mij immers ook kostbaar. Het wordt meestal gewaardeerd. En degene die niet willen, prima maar bel me ook niet meer voor PC problemen.
05-12-2012, 16:42 door Anoniem
Je moet je wachtwoorden van buiten leren. Een prima geheugentraining.
05-12-2012, 20:22 door Anoniem
Ik schrijf ze altijd op een post-it, die ik op de monitor kleef.
Is dat niet goed meer dan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.