image

VS waarschuwt voor standaard wachtwoord verkeersborden

woensdag 11 juni 2014, 11:32 door Redactie, 2 reacties

Een afdeling van het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security heeft een waarschuwing voor digitale verkeersborden afgegeven, die dankzij een standaard wachtwoord zijn aan te passen. Het probleem is aanwezig in de Daktronics Vanguard highway dynamic message sign (DMS) software.

Deze software wordt gebruikt voor het instellen van de tekst die op de borden boven en langs de weg in de VS worden getoond. In eerste instantie gingen er op internet berichten rond dat het een 'hardcoded' wachtwoord zou zijn dat beheerders niet konden aanpassen. Het Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team (ICS-CERT) laat nu weten dat het een standaard wachtwoord betreft, dat tijdens de installatie kan worden aangepast. Aangezien er regelmatig in de VS verkeersborden van andere teksten worden voorzien blijkt dit niet altijd te gebeuren.

Verder adviseert het ICS-CERT om de verkeersborden niet voor het gehele internet toegankelijk te maken. "Het plaatsen van het verkeersbord achter een privénetwerk of VPN kan als oplossing voor de ontbrekende beveiliging dienen", aldus het advies. Ook wordt beheerders aangeraden om Telnet, de webpagina en LCD-interface uit te schakelen als die niet worden gebruikt. Het belangrijkste advies is echter het aanpassen van het standaard wachtwoord.

Reacties (2)
11-06-2014, 12:03 door User2048
11-06-2014, 17:58 door Anoniem
Door User2048: Dan krijg je dus dit soort dingen:
http://i259.photobucket.com/albums/hh306/leftofthedialmag/zombie.jpg

Volgens Norton is deze site schadelijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.