image

"Hackers zijn immuunsysteem van het internet"

woensdag 11 juni 2014, 15:30 door Redactie, 10 reacties
Hackers zijn het immuunsysteem van het internet en zorgen ervoor dat we ons moeten blijven ontwikkelen en verbeteren. Dat liet beveiligingsexpert Keren Elazari onlangs tijdens een Ted Conference weten. "We zijn vaak bang en gefascineerd door de macht die hackers tegenwoordig hebben", stelt Elazari.

Ze wijst daarbij naar de recent overleden beveiligingsonderzoeker Barnaby Jack, die een paar jaar geleden verschillende kwetsbaarheden in een geldautomaat ontdekte waardoor de automaat op commando geld uitspuwde. In plaats zijn ontdekking voor zijn eigen gewin te misbruiken waarschuwde Jack het publiek en de fabrikant voor het probleem.

"Ja, sommige hackers zijn bad guys, maar veel vechten er tegen overheidscorruptie en voor onze rechten. Door kwetsbaarheden te openbaren maken ze het internet sterker en gezonder, en gebruiken ze hun kracht om een betere wereld te maken." De keuzes die hackers maken hebben allemaal invloed op ons. Volgens Elazari heeft de wereld hackers dan ook hard nodig en zijn ze vergelijkbaar met het immuunsysteem van het informatietijdperk. "Soms maken ze ons ziek, maar ze vinden ook de verborgen dreigingen in onze wereld."

Reacties (10)
11-06-2014, 16:12 door Anoniem
Daarom is er ook een verschil tussen hackers en crackers (naast het feit dat ze anders smaken ;-). De volksmond gebruikt ook de verkeerde begrippen.

Van de andere kant; wat voor de één een vrijheidsstrijder of veiligheidsdienst is, is voor de ander een terrorist of een terroristische organisatie. Dat is op het Internet niet anders.
11-06-2014, 17:26 door Anoniem
Hackers zijn het imuunsysteem van het internet.Mag ik even heel hard lachen!? (of heel hard huilen!?) Wat een bullshit van de dame ,een zgn.veiligheidsexpert.Zullen we dan maar meteen de security-software afschaffen? ,de dames en heren hackers beschermen ons wel (ahum!!). Hackers die voor zichzelf werken zijn zowiezo fout bezig! De enige manier voor hackers om nog enigszins legitiem aan het werk te zijn is als ze werken voor politie,geheime dienst of het leger,of als ze in dienst zijn van bijv. microsoft,google,kaspersky e.d. om computer-beveiligingen uit te testen.En anders niet. De buurjongen die telkens weer in mn pc weet binen te dringen om mij gewoon een beetje te zieken is geen Robin Hood,is geen held, en werkt ook vast niet voor de overheid. Mijn pc is vast niet de enige die hij hackt en klooit.Van mij mag die dan ook zeker 2 jaar in de cel zijn zonden overdenken zonder computer,mobiel en internet in zn buurt ! Maar ja,2 jaar cel krijg je in NL geeneens voor een roofoverval,dus dat wordt vast weer een leuk taakstrafje (hacking-les aan bejaarden?)
11-06-2014, 20:59 door Anoniem
Ik ben al een tijdje geleden opgehouden TED serieus te nemen. Het lijkt ontzettend inzichtrijk en waardevol, maar het is zo langzamerhand meer een zelfvoldaan wat-zijn-wij-toch-slim-en-mooi-en-getalenteerd clubje, wellicht een soort wired op video, zo ondertussen compleet met eigen cultus. Dus als daar iemand een leuk "wat is het toch geweldig!"-verhaaltje weet te vertellen, ach, dat hebben we eerder gezien. En er deze keer "hacker" in het sausje zit, tjee. Heeft de spreker soms ook een leuk hoedje op? Met een originele kleur mischien?
11-06-2014, 21:48 door Anoniem
Wat een gezwam zeg...

"De keuzes die hackers maken hebben allemaal invloed op ons."

De keuzes die "hackers" maken komen voort vanuit de (al dan niet nog te ontdekken) mogelijkheden die reeds geboden worden. En ja, dat is altijd van enig invloed.

_____

@17:26

dus je buurjochie mag van jou wel twee jaar de gevangenis in, omdat jij alvast vol frustratie over de mogelijke strafmaat zit?

"Mijn pc is vast niet de enige [...] die hij hackt en klooit.Van mij mag die dan ook zeker 2 jaar in de cel zijn zonden overdenken zonder computer,mobiel en internet in zn buurt ! Maar ja,2 jaar cel krijg je in NL geeneens voor een roofoverval,dus dat wordt vast weer een leuk taakstrafje (hacking-les aan bejaarden?)"

Joh, sluit je pc/ internet definitief af en ga een ijsje eten met je buurjochie.
12-06-2014, 00:33 door Anoniem
Vraagje... Hoe lang had de NSA nog kunnen profiteren van het Heartbleed lek als een paar hackers het niet wereld kundig hadden gemaakt? Hoe lang hadden mensen in verschillende landen met enige bescherming tegen levensgevaarlijke en corrupte overheden kunnen communiceren als openPGP niet door hackers beschikbaar was gemaakt? Hoe simpel zou het zijn geweest voor een partij die de verkiezingen in ons land zou willen beinvloeden als hackers (Rop Gongrijp en zo) niet hadden aangetoond dat de stemcomputers relatief eenvoudig te hacken zijn. Laat staan de fysieke bescherming om die dingen heen.

De dreiging van kinderporno en terrorisme nemen we allemaal erg serieus. Maar het aantonen van lekken en het realiseren van echte security oplossingen zoals echte hackers doen is broodnodig. Vergeet niet dat het aanbrengen van een gordel in auto's geen technisch probleem was maar een sociaal acceptatie probleem. Zolang fabrikanten van medische apparatuur producten produceren die met een smart phone te hacken zijn hebben we allemaal een probleem. Het buurjongetje wat op irritante wijze jou (anoniem hierboven) PC hacked maakt jou wakker. Maar de echte crimineel die ransomware en banking trojans op je PC plaatst berooft je pas echt. Die buurjongen uit je PC houden is niet zo moeilijk. Wees een vent en beloon hem met elke verbetering die hij je kan brengen in je beveiliging. Dan leert hij op een positieve manier en onder voorwaarden die jij acceptabel vindt. Ik wou dat ik 10 van zulke buurjongens had. Dan slopen ze tenminste me auto niet, stelen me fiets niet en worden later vermoedelijk goede security experts die op een positieve manier iets kunnen bijdragen aan de wereld.
12-06-2014, 02:50 door NumesSanguis
Door Anoniem: Hackers zijn het imuunsysteem van het internet.Mag ik even heel hard lachen!? (of heel hard huilen!?) ... knip...
Volgens mij interpreteer jij het heel anders dan er wordt bedoeld. Er staat nergens dat hackers je gaan beschermen i.p.v. je anti-virus. Hoe jij het zegt vervangen de hackers je eigen immuunsysteem. Dit is niet wat er gezegd wordt. Hackers worden hier meer beschreven als virussen die of in verzwakte vorm aan je lichaam worden toegediend, net als inenten (goede hackers) en sommige die het helemaal stuk maken (crackers). Beide dragen bij aan het aantonen waar het immuunsysteem nog gaten vertoond; op de goede manier of op een slechte manier.
12-06-2014, 09:35 door Mysterio
Door Anoniem: Hackers zijn het imuunsysteem van het internet.Mag ik even heel hard lachen!? (of heel hard huilen!?) (..) Hackers die voor zichzelf werken zijn zowiezo fout bezig! (..)
De drang tot lachen of huilen overviel mij ook bij het lezen van deze reactie. Een hacker is niet perse of juist niet je puisterig buurjochie dat achter je snappende foto's wil komen. Een slotenmaker is niet hetzelfde als een inbreker; om maar eens een kromme vergelijking te maken.
Hackers zijn de mensen die bezig zijn om het leven en de technologie te verbeteren, fine-tunen en daar nieuwe toepassingen uit te peuteren. Hackers zijn creatief, onorthodox en komen verder dan de technische beperkingen van dat moment.

Inbreken, stelen, mensen manipuleren, afpersing... dat heeft niets te maken met hacken. Maar alles wat je kunt gebruiken om het leven aangenamer te maken, kun je ook inzetten om narigheid uit te halen. Daarom spreekt men over 'white-hat', 'black-hat' en zelfs 'grey-hat' hackers (knipoog naar de oude cowboyfilms) om toch iets van het onderscheid weer te geven. De populaire media heeft het alleen over hackers in de kwade zin van het woord. De crackers... Niet die van Lu.
12-06-2014, 09:41 door Anoniem
Door Anoniem: Daarom is er ook een verschil tussen hackers en crackers (naast het feit dat ze anders smaken ;-). De volksmond gebruikt ook de verkeerde begrippen.

Nee, hackers zelf gebruiken de verkeerde begrippen. Hackers zijn inbrekers in computers, dat is al zo vanaf de jaren '80. Er zijn ook programmeurs die een programma's hacken, d.w.z een programma zonder omhaal wijzigen zoals ze het willen. Dat zijn dus ook hackers. En raad eens wat? Een woord kan meerdere betekenissen hebben. Dat komt vaak voor. Alleen jammer van de verwarring die dat oplevert.

Crackers koop je in de supermarkt.
12-06-2014, 12:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Daarom is er ook een verschil tussen hackers en crackers (naast het feit dat ze anders smaken ;-). De volksmond gebruikt ook de verkeerde begrippen.

Nee, hackers zelf gebruiken de verkeerde begrippen. Hackers zijn inbrekers in computers, dat is al zo vanaf de jaren '80. Er zijn ook programmeurs die een programma's hacken, d.w.z een programma zonder omhaal wijzigen zoals ze het willen. Dat zijn dus ook hackers. En raad eens wat? Een woord kan meerdere betekenissen hebben. Dat komt vaak voor. Alleen jammer van de verwarring die dat oplevert.

Crackers koop je in de supermarkt.

Wat probeer je nu feitelijk te beweren met je tegenstrijdige uitlatingen? Als hackers altijd inbrekers zijn, hoe kan je dan direct erna beweren dat ze ook nog iets anders kunnen zijn. Leuk dat je vindt dat "hackers" de termen verkeerd gebruiken, maar heb je al eens bekeken wat je hier zelf doet?

Trouwens bedankt voor de informatie over crackers, ik heb nooit geweten dat de hele "cracker scene", die software beveiligingen deden kraken in de jaren 80 uit de supermarkt kwamen. Ik had ze nooit in de schappen zien liggen... toch leuk om elke dag wat bij te leren.
12-06-2014, 12:35 door Anoniem
Door Anoniem: Nee, hackers zelf gebruiken de verkeerde begrippen. Hackers zijn inbrekers in computers, dat is al zo vanaf de jaren '80.
Dat is waar het ademloze opschrijven van "ben jij nou een hakcur?", 'jahaa' zegt de puisterige tiener begonnen is. Zeg maar schoolvoorbeeld "I totally hacked that ATM" -- 14 jarige Canadees deze week. En waar de computerbeveiligingsindustrie druk mee doorgegaan is want dat klinkt zo lekker gevaarlijk, en verwarrend. Geld verdienen met FUD, dat willen alle hoedjesdragers wel.

Maar dat is net zo verdedigbaar als de nitwit die denkt dat zijn computer bestaat uit een scherm, muis, toetsenbord, en "CPU", dwz. de kast. Wat daar inzit gaat z'n voorstellingsvermogen reeds ver te boven. En daarmee en meer van dat soort termenmisbruik hulplijnen tot wanhoop drijft. Want waar hackers in originele betekenis (wier bronnen van vóór de zestiger jaren dateren) speels omgaan met stiekem toch heel precies gedefineerde woorden en daarmee heel accuraat weten te vertellen wat ze bedoelen, produceert zo'n nitwit wel een hele hoop technisch klinkende termen maar weet er geen betekenis mee over te dragen.

Jij impliceert hier dat beide evenveel recht van jargon gebruiken hebben. Nou nee. Iemand die wel weet waar'ie het over heeft krijgt daarmee meer recht van spreken. Dus dat woordenmisbruik der tachtiger jaren mag je fijn weer terugbrengen naar de chemisch afvalstort.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.