image

Cybercriminelen kochten voor 1 miljoen aan toner

donderdag 12 juni 2014, 11:06 door Redactie, 5 reacties

Een bende Nigeriaanse cybercriminelen heeft via gehackte accounts van Amerikaanse ambtenaren voor bijna 1 miljoen dollar aan toner gekocht, zo laat de FBI weten. De fraude begon met phishingmails en phishingsites die op legitieme berichten en pagina's van Amerikaanse overheidsinstanties leken.

Ambtenaren die de websites bezochten werd om de gebruikersnaam en wachtwoord van hun e-mailaccount gevraagd. Met de inloggegevens plaatsten de bendeleden vervolgens allerlei bestellingen voor kantoorproducten, met name toner voor printers. De producten werden in de Verenigde Staten afgeleverd, waarna ze naar Nigeria werden verstuurd. Eenmaal ontvangen verkocht de bende de toner en cartridges op de zwarte markt.

In totaal werden de leveranciers van de kantoorproducten voor bijna 1 miljoen dollar opgelicht. Een Nigeriaanse man heeft in de VS nu schuld bekend. Hij kan tot een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar en een boete van 250.000 dollar worden veroordeeld.

Reacties (5)
12-06-2014, 11:15 door Mysterio
Op die gevangenisstraf na is het natuurlijk het overwegen waard of je een miljoen wil verdienen en dan een boete van $250.000 moet betalen.

Max 20 jaar cel is natuurlijk absurd voor oplichting. Er is niemand dood, niemand eet er een boterham minder om, er is slechts wat economische schade die voorkomen had kunnen worden als de ambtenaren in kwestie een beetje hadden opgelet.
12-06-2014, 14:21 door Nimrod
Door Mysterio:
Max 20 jaar cel is natuurlijk absurd voor oplichting.
Zachte heel meesters maken stinkende wonden. Dit soort straffen schrikken tenminste af.
12-06-2014, 14:28 door Mysterio
Door Nimrod:
Door Mysterio:
Max 20 jaar cel is natuurlijk absurd voor oplichting.
Zachte heel meesters maken stinkende wonden. Dit soort straffen schrikken tenminste af.
De mate waarin zwaardere straffen criminaliteit afschrikt wordt overschat.
12-06-2014, 16:29 door Anoniem
Toner verkopen op de zwarte markt.

Ben ik de enige die daar de humor van inziet?
14-06-2014, 11:12 door Toero Mentol
Straffen heeft geen enkele preventieve werking, het schrikt geen enkele crimineel af. Zonder criminelen geen gevangenissen, geen politie, geen rechters, geen advocaten. Als straf een preventieve werking had, dan zou cirminaliteit verdwijnen. Misschien een beetje kort door de bocht, maar zo zie ik het.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.