image

Verzekeraar verliest gegevens 1,1 miljoen klanten

donderdag 6 december 2012, 13:32 door Redactie, 3 reacties

Een grote Amerikaanse verzekeraar heeft 1,1 miljoen klanten gewaarschuwd dat aanvallers hun gegevens in handen hebben gekregen. Op 3 oktober wisten aanvallers toegang te krijgen tot een deel van het netwerk van Nationwide Mutual Insurance, dat ook door Allied Assurance wordt gebruikt. Bij de aanval werd allerlei informatie buitgemaakt, waaronder namen, Social Security-nummer, rijbewijsnummer, geboortedatum, beroep en werkgever.

Voor zover bekend zijn er geen aanwijzingen dat ook medische informatie of creditcardgegevens zijn gecompromitteerd. Na ontdekking van de aanval werd een onderzoek ingesteld. Op 16 oktober werd vervolgens vastgesteld dat er persoonsgegevens waren gestolen.

Twee weken later werd de identiteit van de slachtoffers bevestigd en konden die worden gewaarschuwd. Het gaat zowel om klanten als individuen die een verzekering zochten. Slachtoffers kunnen uit voorzorg een jaar lang kosteloos hun krediet laten monitoren.

Reacties (3)
06-12-2012, 13:50 door 0101
Voor zover bekend zijn er geen aanwijzingen dat ook medische informatie of creditcardgegevens zijn gecompromitteerd
Niet dat dat veel uitmaakt... In principe heeft een crimineel genoeg aan een Social Security nummer om een creditcard op iemands naam aan te vragen.
06-12-2012, 16:18 door Anoniem
Door Redactie: Een grote Amerikaanse verzekeraar heeft 1,1 miljoen klanten gewaarschuwd dat aanvallers hun gegevens in handen hebben gekregen.
En toen? Wachten tot je gegevens misbruikt worden en dan maar leuren met deze brief van je verzekeraar bij iedereen waar jouw gegevens misbruikt zijn mischien?

We moeten echt af van overal maar al je gegevens moeten dumpen.
08-12-2012, 03:59 door WesleySmalls
Pfoe, een maand later kregen de getroffenden pas kennis ervan. Wat je in een maand tijd al wel niet met persoonsgegevens kunt doen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.