image

Amazon AWS blijft TrueCrypt voor encryptie gebruiken

donderdag 12 juni 2014, 15:29 door Redactie, 1 reacties

Internetgigant Amazon blijft voor de Amazon Web Services (AWS) data via het populaire programma TrueCrypt versleutelen, ook al is de ondersteuning volgens de website van TrueCrypt eind mei gestaakt. Amazon AWS gebruikt TrueCrypt voor het uitwisselen van data tussen de Simple Storage Service (S3).

Volgens de website van TrueCrypt is de encryptiesoftware echter niet meer veilig om te gebruiken. Ondanks de waarschuwing die twee weken geleden verscheen heeft Amazon de informatie voor AWS-gebruikers niet aangepast. "Voor toegevoegde beveiliging ondersteunt AWS Import/Export dataversleuteling via TrueCrypt voor het importeren naar Amazon S3 en exporteren van Amazon S3", aldus de handleiding.

Die laat verder weten dat TrueCrypt de enige "device encryptie" is die door AWS Import/Export wordt ondersteund. Ondanks verschillende verzoeken van de media heeft Amazon nog altijd niet gereageerd wat het met de TrueCrypt-ondersteuning van plan is, nu het project door de officiële ontwikkelaars niet meer ondersteund lijkt te worden.

Reacties (1)
12-06-2014, 18:14 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-06-2014, 18:15
Ik snap niet waarom men hier zo'n grote issue van maakt. In het nabije verleden zei "iedereen" dat Truecrypt Dè manier van encyptie is.
Dat de devs ophouden met de development betekend niet opeens dat elke scriptkiddie of overheids instantie alle truecrypt containers of partities kan openen zonder sleutel.

Laten we eerst wachten totdat de audit helemaal gedaan is (en deze een vulnerability heeft gevonden) voordat we moord en brand roepen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.