image

Microsoft: Windows Defender redt gebruikers

donderdag 6 december 2012, 15:02 door Redactie, 7 reacties

Het standaard meeleveren van een virusscanner met Windows 8 is een belangrijke maatregel om gebruikers tegen malware te beschermen. "We weten dat veel consumenten geen goede anti-virusoplossing kopen zodra hun gratis testperiode afloopt", zegt Microsoft beveiligingschef Roger Halbheer. Hij noemt Windows Defender, dat gebaseerd is op Security Essentials, een groot pluspunt, alsmede IE10 en de Window Store.

Windows XP
Dat zijn volgens Halbheer ook voorbeelden van de toegenomen veiligheid in Windows 8. Eén van de grootste uitdagingen waar Microsoft nu mee te maken heeft is Windows XP. "Toen Windows XP verscheen leefden we in een compleet andere wereld: er was geen Facebook, YouTube of Twitter", laat hij tegenover (In)Secure Magazine weten.

De belangrijkste prioriteit van Halbheer in 2013 is dan ook het terugdringen van het aantal Windows XP-machines. "Dat besturingssysteem is niet meer bestand tegen nieuwe en geraffineerde aanvallen."

Reacties (7)
06-12-2012, 15:17 door slartibartfast
Correct statement. Het had MSFT dan ook gesierd als er een XP sandbox in Windows 8 had gezeten zoals in W7. Nu dat niet zo is denk ik dat veel bedrijven in de problemen komen met een upgrade naar W8. Afgezien van de rudicule modern UI en het weglaten van het startmenu... beide zijn voor de zakelijke markt ook showstoppers.
06-12-2012, 15:50 door Anoniem
Nou, als je die problemen dan toch hebt, upgrade dan gewoon naar Linux.
06-12-2012, 17:45 door Anoniem
Door Anoniem: Nou, als je die problemen dan toch hebt, upgrade dan gewoon naar Linux.

Als je het niet erg vindt, hebben we het nu even over Windows.
07-12-2012, 08:26 door Anoniem
Oplossing? Linux Mint!
07-12-2012, 09:46 door Anoniem
Je kan overigens opteren in W8 om het oude startmenu te gebruiken in plaats van de metrostyle.
On topic: hun virusscanner krijgt niet eens die klassering in zakelijk gebruik, simpelweg omdat ze niet voldoet. Dit soort artikelen zijn dus pure marketing van mijnheer Microsoft. Ze claimen zelfs goede resultaten op hun homepage van hun product door onder meer AV, terwijl ze juist gigantisch zijn afgekraakt. Ja, als je maar hard genoeg schreeuwt dat je goed bent dan gaat er vast wel iemand in je geloven...
07-12-2012, 11:21 door AdVratPatat
"Toen Windows XP verscheen leefden we in een compleet andere wereld: er was geen Facebook, YouTube of Twitter", laat hij tegenover (In)Secure Magazine weten.
Da's een dom en incorrect statement, SP3 is toch echt uitgekomen tijdens het bestaan (ontstaan) van sociale media en Vista was er bovendien net zo min op toegesneden.
Feit is dat XP Home het eerste Windows OS is dat specifiek is ontworpen / uitgebracht / gepromoot voor de thuisgebruiker, dus dan moet je natuurlijk ook niet gaan zeuren dat mensen er daadwerkelijk mee willen kunnen browsen.
Dat de sociale media zo'n succes zijn geworden, ligt juist mede aan het feit dat iedereen XP draaide...
En dan ga ik het zo-lek-als-een-mandje MSN er nog niet eens bijhalen.
Typisch MS-marketing weer dit, loze woorden en alles is altijd de schuld van een ander.

Met betrekking tot WinDefender (die naam blijft slechte herinneringen oproepen!) is een vals gevoel van veiligheid minstens net zo gevaarlijk als een steeds herhalende melding dat een product niet meer up-to-date is. Dat de andere Windows OS al lang MSE binnenhaalt via MS-update als er geen actieve AV wordt gevonden door het "beveiligingscentrum" mag ook nog even vermeld worden, waarschijnlijk is dat niet gedaan omdat dit dus blijkbaar geen oplossing heeft geboden.
(Go -> Shutdown -> Log off, wat is het nou?)


Door Anoniem: Nou, als je die problemen dan toch hebt, upgrade dan gewoon naar Linux.
Door Anoniem: Oplossing? Linux Mint!
Dat er hier (anoniem) mensen reageren die naar Linux "upgraden" (ROFL) aanraden..., DOE EVEN NORMAAL!
Niet gerelateerd aan het onderwerp en misschien zo af en toe leuk als live-cd (on demand AV / bankzaken) maar zeker niet geschikt voor eind-gebruikers die ook echt iets zelfstandig willen doen met hun computer behalve e-mailen. Koop dan gewoon een ouderwetse typmachine, wat lijm en een paar postzegels of zo...
Linux is een prima platform voor bepaalde toepassingen, maar zeker niet in deze context

En anders zijn er voldoende plekken op internet waar jullie reacties wel worden gewaardeerd, er zijn namelijk bijna net zo veel linux-gebruikers met hulpvragen als Windows gebruikers, waar de verhouding in gebruik 1 tot 99 is...
07-12-2012, 23:27 door Anoniem
En toen bleef het stil.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.