image

Facebook gaat meer informatie gebruikers verzamelen

donderdag 12 juni 2014, 14:52 door Redactie, 7 reacties

Facebook is van plan om meer informatie over gebruikers te verzamelen dat het voor gerichte advertenties wil gaan gebruiken, maar het zal gebruikers wel meer controle geven over de advertenties die ze te zien krijgen. Volgens het sociale netwerk zouden mensen vooral relevante advertenties willen zien.

Facebook baseert zich bij het tonen van gerichte advertenties vooral op de dingen die mensen op de sociale netwerksite doen. Binnenkort zal Facebook in de Verenigde Staten ook informatie verzamelen van wat mensen op andere websites en apps doen. "Dit is een soort op interesse-gebaseerd adverteren en veel bedrijven doen dit al", laat Facebook weten.

Gebruikers die op websites en via apps bijvoorbeeld informatie over een nieuwe televisie zoeken, zullen straks op Facebook advertenties voor televisies te zien krijgen. Daarnaast kunnen er in de toekomst ook advertenties voor andere elektronica worden getoond. Wie niet wil dat Facebook de informatie van andere websites en apps verzamelt kan zich hiervoor afmelden.

Verder kunnen gebruikers aangeven welke advertenties ze interessant vinden en welke niet. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld elektronica uit het overzicht van 'adverentie-interesses' te verwijderen. Na de uitrol in de VS is Facebook van plan om de nieuwe functionaliteit de komende maanden wereldwijd uit te rollen.

Reacties (7)
12-06-2014, 15:54 door Anoniem
En daarom zijn de like-buttons die je OVERAL tegenkomt dus zo verschrikkelijk. Ik zit ook op facebook, maar wat ik op facebook deel bepaal ik zelf. Hiermee loeren ze dus ook mee met wat je naast facebook doet. En met mensen die uberhaupt geen facebook hebben.

Tijd voor een verdere uitbreiding van de blocker tools.
12-06-2014, 18:36 door Argot
Mijn advies: zeg je Facebookaccount op.
Facebook gaat helemaal niets aan wat mijn favoriete merk pleeborstel is.
Ze vragen op een arglistige wijze steeds meer informatie van de gebruiker uit, met als gevolg dat ze steeds breder profiel van je krijgen. Daar doe ik dus absoluut niet aan mee!
Op de vraag of ik iets te verbergen heb: ja, namelijk ALLES!
Maar ik ben dan ook zo iemand die bijv. in het openbaar de telefoon nooit opneemt. Het gaat een ander helemaal niets aan wat ik te bespreken heb. Het onderwerp doet er niet toe, al belt mijn moeder, het gaat een ander gewoon niets aan.
Sterker nog: ik laat tegenwoordig mijn mobiel steeds vaker thuis. Die ene keer dat bellen echt nodig is, is te verwaarlozen.
Vroeger konden we ook zonder!
12-06-2014, 18:51 door Anoniem
Indien FireFox als browser: Facebook Disconnect: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/fbdc/
Deze plug-in zorgt ervoor dat er niet gesnuffeld wordt op je computer naar relevante info t.b.v. FaceBook. Maar dan moet je natuurlijk ook geen FaecesBook... account hebben anders laden pagina's die connecties hebben met dit nonsens netwerk (mijn persoonlijke mening) niet goed.
12-06-2014, 19:36 door Anoniem
Goed dat ik niet aan dit gerei mee doe.
Ik moet niks van facebook en twitter hebben,als ik iets kwijt wil over mijzelf dan vertel ik dat de desbetreffende persoon in levende lijve wel.
12-06-2014, 22:30 door Kakhark01
Een dure NSA-hoer. Niet meer en niet minder.
13-06-2014, 09:15 door Anoniem
Als je werkelijk denkt dat als je geen facebook hebt dat men niets over je weet ben je rete naïef. Je deelt je dat op zoveel plekken op internet en daarbuiten dat van privacy geen sprake meer is. Ik heb zelf geen facebook, twitter, linkedin of stond niet op hyves, schoolbank, telefoongids, gaf me nooit ergens voor op, sta bij het infofilter, etc. Toch weten bedrijven mij te vinden, omdat je stroomboer zijn database verhuurd, je verzekeraar doet hetzelfde, etc. Ik heb altijd gevraagd mij te wissen, niet te verhandelen en bij constatering alles gemeld...het is een hopeloze zaak. De enige optie is dat onze regering ons controle geeft over de data die men over ons verzameld via wetgeving, maar ja...Europa, dus dat kan je ook wel op je buik schrijven.
13-06-2014, 14:06 door Anoniem
Ik sta wel op Schoolbank, geregeld door anderen die namen bij schoolfoto's hebben gezet.
Zelf heb ik ook een account met de naam: Meneer van der Beek, tja en zo heet ik helemaal niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.