image

Politie laat weer laptop uit lokauto stelen

vrijdag 7 december 2012, 10:52 door Redactie, 16 reacties

Voor de tweede keer in korte tijd is een laptop succesvol uit een lokauto van de politie Utrecht gestolen. Begin juli werd er een laptop uit een lokauto gestolen, waarbij de dader wist te ontkomen. Eind juli was het weer raak. Dit keer ging het echter om een kapotte laptop die niet meer bruikbaar zou zijn.

"Op donderdag 26 juli parkeert de politie een lokauto op de Westdijk in Utrecht. Nog diezelfde dag wordt de ruit van het rechterachterportier ingetikt. De dief gaat ervandoor met een kapotte laptop die niet meer bruikbaar is", aldus de verklaring van politie. De dader wist echter wel te ontkomen en wordt nu gezocht.

Reacties (16)
07-12-2012, 11:06 door Anoniem
Dit bericht is te lachwekkend voor woorden. Je steelt een laptop uit een lokauto, en de politie moet je met signalementen vinden ? Staat er geen software op om je lokatie te achterhalen, of zit er geen GPS zender in dat apparaat ? Dit bericht laat wel weer zien dat veel politie korpsen geen benul hebben van waar ze mee bezig zijn.
07-12-2012, 11:10 door Anoniem
Ze hadden beter een GPS-Tracker er in kunnen doen, dan kost het niet zoveel tijd & geld
07-12-2012, 11:12 door R___
Wat heeft de video te maken met het artikel?
07-12-2012, 11:20 door Sokolum
Knullig en nog dommer dan een ezel.
Voor straat berovingen, inbraken in woningen of kantoorpanden en uit auto's, moet je dus in Utrecht zijn. Mooie reclame. Zou mij niet verbazen wanneer de inbraken daar binnenkort juist verder gaan stijgen.
07-12-2012, 11:20 door Anoniem
Volgens mij zullen deze dieven, indien gepakt, worden ontslagen van rechtsvervolging wegens inzet van buitenproportionele opsporingsmiddelen. Immers had de politie indien ze de juiste maatregelen hadden genomen deze dieven zonder hulp van het publiek kunnen achterhalen en oppakken.

Het plaatsen van hun signalement online, en het uitzenden hiervan op televisie, zal door hun advocaten ongetwijfeld naar voren worden gebracht als een werkwijze die buitenproportioneel was, en onnodig. In juridische zin zullen die advocaten indien deze voorspelling klopt volstrekt gelijk hebben.

Overigens zie ik de politie nog niet zo snel op deze manier aandacht besteden aan het achterhalen van de dader die uit jouw of mijn auto een laptop steelt. Kennelijk is een defecte laptop uit een lokauto belangrijker, en heeft dat prioriteit in de opsporing.
07-12-2012, 11:35 door Anoniem
Zeker nog nooit van een plofkoffer gehoord? Dan is de dader in elk geval duidelijk herkenbaar.
07-12-2012, 11:48 door Anoniem
Zelfs een TV-programma als "Powlitie" rust lokfietsen uit met een te peilen zender en spoort de dief direct op. Misschien kan de politie beter TV gaan maken :')
07-12-2012, 12:13 door AdVratPatat
En dat van mijn belasting-centen :[
Minimaal 2 auto-ruiten vernield, een bruikbare en "kapotte" (defect RAM-bankje of zo, laat me niet lachen) laptop gejat, nutteloos ingezet vervoermiddel (parkeergeld), manuren (lees kind-uren) en NIEMAND gepakt, laat staan een serieuze kans op toekomstige vervolging.

De kop het beter kunnen zijn "Incompetentie-team Politie Utrecht geeft gratis laptops weg"
07-12-2012, 12:47 door Anoniem
Huh? In lok spullen zitten toch GPS modules?
Tenminste.... bij lokfietsen is dat wel het geval.
http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=52523
07-12-2012, 13:05 door schele
Snif... om te huilen dit. Als ik dit in een film met Ben Stiller zie zet ik 'm uit omdat het te onrealistisch is. Iedere IT nerd kan de politie helpen met talloze tools van keyloggers tot GPS trackers om die laptop te beveiligen.

Hoe kun je nou vertrouwen hebben in politie als dit soort dingen gebeuren?
07-12-2012, 13:31 door Anoniem
En die "kapotte" laptop had zeker geen harde schijf zonder versleuteling met daarop nog prima benaderbare gegevens van wat dan ook?
07-12-2012, 13:48 door Morbius
En dan vragen ze zich toch af waarom mensen met verstand van (digi) zaken niet bij de politie willen werken.

Echt, ik wist niet dat m'n tenen zo krom konden staan.
07-12-2012, 14:10 door WhizzMan
Heeft de politie nu echt geen aangiftes meer liggen van misdrijven die al gepleegd zijn, dat ze in de bosjes moeten gaan liggen wachten of iemand hun laptop wil jatten? Het is misschien, mits juist uitgevoerd best een effectief opsporingsmiddel, maar in de praktijk is een boel wat de politie uitvoert helaas niet heel effectief. Dat kan je de agenten over het algemeen niet kwalijk nemen, die doen gewoon hun best, maar de beleidsmakers kijken meer naar prestige en hoeveel budget ze los kunnen krijgen dan naar de effectieviteit van de maatregelen.

Als we nou eens alles wat minder dan 10% pakkans oplevert gaan nalaten en de centjes daarvan gaan uitgeven aan dingen die wel hun nut opleveren? Al die dikke databases met persoonsgegevens hebben volgens mij nog geen gevangen boef opgeleverd, maar kosten ons miljarden. 2.2 miljoen raadplegingen per jaar van de database met internetgebruikers? Waar halen ze in hemelsnaam zoveel aangiftes computercriminalteit vandaan? Zoveel fietsen worden er niet eens gejat, dus waarom is dat getal nou zo hoog? Iedereen's nummerbord opgeslagen als ie langs een camera rijdt, iedereen's mobiele telefoon en TomTom Live opgeslagen een jaar lang, welke zendmast je langs rijdt en hoe lang. Hoeveel boeven zijn daar precies mee gevangen meneer Ivo? Leg eens uit?
07-12-2012, 15:38 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-12-2012, 16:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-12-2012, 17:39 door Anoniem
Met een iPad en iCloud kom je nog verder in dit scenario.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.