image

Gratis DDoS-bescherming voor activisten en journalisten

zaterdag 14 juni 2014, 07:06 door Redactie, 1 reacties

De websites van journalisten en activisten alsmede sites die zich met burgerrechten en vrijheid van meningsuiting bezighouden kunnen voortaan van gratis DDoS-bescherming gebruik maken om te voorkomen dat ze via DDoS-aanvallen uit de lucht worden gehaald.

Het komt nog altijd regelmatig voor dat in bepaalde landen journalistieke of activistische websites via DDoS-aanvallen worden platgelegd om zo te voorkomen dat ze hun boodschap kunnen verspreiden. Verschillende burgerrechtenbewegingen, Mozilla en organisaties die zich voor persvrijheid inzetten zijn daarom samen met aanbieder van Content Delivery Netwerken (CDN) CloudFlare het Galileo Project begonnen.

Op deze manier willen de betrokken partijen voorkomen dat belangrijke websites monddood worden gemaakt. Om voor de gratis DDoS-bescherming in aanmerking te komen moeten websites zich met nieuwsgaring, politieke/artistieke meningsuiting bezighouden, het doelwit van aanvallen zijn die vanwege het onderwerp van de website worden uitgevoerd en een breed algemeen publiek belang dienen.

Daarnaast mag de website alleen door een not-for-profit organisatie worden beheerd of van een kleine commerciële entiteit zijn. Om deelnemers aan Project Galileo niet onnodig in de schijnwerpers van potentiële aanvallers te zetten zullen uitgekozen websites niet bekend worden gemaakt.

Reacties (1)
14-06-2014, 09:45 door Anoniem
Cloudflare slaat de plank ook wel eens mis en dan kan je helemaal niets. Zeer slecht bereikbaar als je browser toevallig niet de nieuwste truukerij ondersteunt die ze gebruiken om emailadressen te "beveiligen", waar hun eigen emailadressen ook achter zitten, en contactformuliertjes en zo verder zijn dan ook niet te vinden. Veelgemaakte fout, maar niet verdedigbaar voor een tent als cloudflare.

Je kan als voorvechter van de vrije meningsuiting dus niet zomaar "dankjewel cloudflare!" zeggen en meedoen, want voor je het weet heb je minder lezers, niet meer. Dus even goed nadenken voor je je inschrijft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.