image

McAfee wil terug naar Verenigde Staten

zondag 9 december 2012, 11:45 door Redactie, 1 reacties

Anti-viruspionier John McAfee hoopt snel terug te kunnen keren naar de Verenigde Staten. De Amerikaanse oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf werd onlangs in Guatemala aangehouden wegens het illegaal oversteken van de grens. De regering van Guatemala wil de 67-jarige McAfee uitleveren aan Belize, waar de politie hem wil horen over de moord op zijn buurman, de Amerikaanse zakenman Gregory Faull.

De twee zouden geregeld ruzie hebben gehad over de honden van McAfee. Op 11 november werd Faull dood in zijn woning aangetroffen. McAfee denkt dat de politie van Belize hem wil vermoorden en hij er wordt ingeluisd. "Mensen zeggen dat ik paranoïde en gek ben, maar het is moeilijk voor mensen te begrijpen wat me overkomt."

"Ik zou gewoon mijn spullen willen pakken en naar Miami gaan", aldus McAfee tegenover Reuters. Die laat tevens weten dat hij de politieke situatie niet goed heeft ingeschat.

De twee landen zijn al geruime tijd verwikkeld in een territoriaal dispuut. "Ik heb de Guatemalaanse overheid in verlegenheid gebracht en breng hun relatie met Belize in gevaar." McAfee heeft als doel om 'zo snel als mogelijk' terug naar de VS te keren.

Reacties (1)
10-12-2012, 08:39 door Anoniem
In Amerika zullen ze zijn 'bathsoap' verslaving niet echt kunnen waarderen en daar kost het meer dan 1 miljoen dollar om de lokale politie de andere kant op te laten kijken :-)
Aan de andere kant, heeft hij genoeg geld om een nieuwe Mount Carmel Center te bouwen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.