image

Politievirus praat tegen slachtoffers

maandag 10 december 2012, 17:56 door Redactie, 4 reacties

Makers van ransomware hebben een nieuwe truc gevonden om eigenaren van een besmette computer tot het betalen van losgeld te dwingen. Ransomware vergrendelt in naam van opsporingsdiensten zoals de FBI en het KLPD de computer. Het slachtoffer moet vervolgens zo'n 100 euro betalen om weer toegang te krijgen. Naast 'gelokaliseerde' versies die slachtoffers in hun eigen taal instructies geven, is er nu ook een variant actief die 'praat'.

In plaats van een tekstuele boodschap met instructies, gebruikt deze versie een 'verbale boodschap'. Volgens anti-virusbedrijf Trend Micro hebben gebruikers daarbij geen tolk nodig, aangezien de malware de taal spreekt van het land waar het slachtoffer zich bevindt.

Reacties (4)
10-12-2012, 18:10 door Erik Loman
3 weken geleden was dit ook in het nieuws. Het wordt steeds uitgebreider de intimidatie. Eerst de webcam, nu via de luidsprekers ...
http://malware.dontneedcoffee.com/2012/11/reveton-speaking.html
10-12-2012, 21:33 door Anoniem
Algemeen heeft ieder normaal mens aan boeven een hekel. Ik denk dat als mensen die deze software schrijven in handen vallen van benadeelden ze het risico lopen aan stukken gescheurd worden! Zoooo diepgaand is denk ik de haat die zij tegen zich opzetten. Denkbeeldig is dit volgens mij allerminst. Het is niet wachten of het ooit gebeurd; maar wanneer. Zeker deze lieden zouden moeten weten dat in de wereld van de oneindige mogelijkheden: het internet, geen enkele identiteit voor altijd verborgen blijft!
11-12-2012, 11:58 door Anoniem
Wel klantvriendelijk.
11-12-2012, 12:01 door Anoniem
Wat een kneuzige stem. Ik had gehoopt op een badass Z?????????????????????L??????????????????????Ö????????????!???????????????-stem.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.