image

VS gaat samen met hackers robocalls bestrijden

dinsdag 17 juni 2014, 12:00 door Redactie, 1 reacties

De Federal Trade Commission (FTC) van de Amerikaanse overheid zal samen met hackers een oplossing ontwikkelen om zogeheten robocalls te bestrijden. Robocalls zijn computers die automatisch allerlei telefoonnummers bellen en een vooraf opgenomen boodschap afspelen.

In veel gevallen gaat het om illegale marketingactiviteiten die voor veel overlast zorgen. Jaarlijks ontvangt de FTC meer dan 150.000 klachten over de bellende computers. Doordat de technologie steeds goedkoper wordt kunnen criminelen volgens de toezichthouder duizenden mensen per minuut laten bellen, waarbij de identiteit wordt verborgen.

Om hier een einde aan te maken wil de FTC samen met bezoekers van de Def Con hackerconferentie een "ultieme honeypot" bouwen om zo de partijen achter de illegale robocalls te ontmaskeren. De robocall honeypot is een informatiesysteem dat ontwikkeld is om robocallers aan te trekken. Dit moet experts en opsporingsdiensten meer inzicht geven hoe dit soort praktijken bestreden kunnen worden.

Het project van de FTC heet "Zapping Rachel" en bestaat uit drie losse wedstrijden die van 7 tot en met 10 augustus worden gehouden. De toezichthouder merkt op dat het niet de eerste overheidsinstantie is die zich voor technische oplossingen tot de hackinggemeenschap went. Zo organiseerde het Witte Huis vorige maand nog voor de tweede keer een dag van "civiel hacken". Meer informatie over de wedstrijd, waaronder details en eventuele beloning, worden later bekendgemaakt.

Reacties (1)
18-06-2014, 18:53 door Anoniem
Lijkt me onverstandig om je voor de Amerikaanse overheid als "hacker" te identificeren, bijvoorbeeld door mee te doen of je op zo'n hoedjeshappening te vertonen, want het maakt je strafbaar en kost je je grondrechten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.