image

eBay verbiedt verkoop Chinese Android-telefoon met spyware

vrijdag 20 juni 2014, 10:14 door Redactie, 4 reacties

Veilingsite eBay staat het niet meer toe dat mensen via de website de Chinese Star N9500 Android-smartphone verkopen, omdat die standaard met spyware wordt geleverd. Maandag kwam anti-virusbedrijf G Data met het bericht dat de telefoons standaard van een kwaadaardige app zijn voorzien.

Deze app doet zich voor als de de Google Play store-app en stuurt gegevens van de gebruiker door naar een server in China. Daarnaast zou het niet mogelijk zijn om de kwaadaardige app te verwijderen en blokkeert de app de installatie van beveiligingsupdates.

De telefoon, die wat weg heeft van de Samsung Galaxy S4 alleen veel minder kost, werd tot voor kort ook via eBay aangeboden, maar de veilingsite zag zich door de ontdekking gedwongen om maatregelen te nemen. "Vanwege meldingen dat sommige Star 9500 smartphones spyware bevatten, staat eBay uit voorzorg de verkoop van deze toestellen niet meer toe", aldus een woordvoerder tegenover de BBC.

Reacties (4)
20-06-2014, 12:10 door Markcortbass
Verbied alle iOS en Windows phone toestellen dan ook maar..
20-06-2014, 12:37 door Anoniem
Door Markcortbass: Verbied alle iOS en Windows phone toestellen dan ook maar..

en, waar zijn de argumenten?
20-06-2014, 14:03 door RizzoRat
Dan plaatsen ze toch de spyware in een ander toestel van hun makelij??
20-06-2014, 14:17 door Anoniem
"Dan plaatsen ze toch de spyware in een ander toestel van hun makelij??"

Het gaat erom dat de spyware in alle telefoons van dat type zit. Indien dat bij een ander model ook gebeurt, dan komt die vanzelfsprekend ook op de zwarte lijst. Overigens lijkt een waarschuwing mij beter, zodat iemand weet wat hij koopt.

Als beveiligingsonderzoeker wil je juist dit soort zaken graag aanschaffen via marktplaats, om er verder naar te kijken ? ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.