Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Telecom afschuif terreur :(

17-12-2012, 11:09 door Anoniem, 6 reacties
Vorige week {na jaren in de bijstand door geen 20'r meer te zijn} toch nog een baantje gekregen bij de telecom boer, en moet nu allerlei verplichte online 'trainingen' doen via het intranet, en formulieren ondertekenen met pagina's lang gezemel. Er word zo anoniem [want er is niet een persoon die het je verteld] doorgegeven aan welke wetten het bedrijf zich moet houden en dat elke medewerker verantwoordelijk is. Ook veel voor ons internet monteurs niet relevante regels zo als over SOX en Competition Laws en ga zo maar door.

Nu dwingt de baas elke nieuwe werknemer om dat te doen en te ondertekenen dat de werknemer dus “genoeg weet over de relevante wetten om het Bedrijf niet in gevaar te brengen”. Maar de werknemer moet ook al die informatie voor zoete koek aannemen, want als je niet het door de tiepmiep die de test verzonnen heeft gewenste antwoord geeft maar het Juiste!, dan mag je niet naar de volgende pagina.

Volgende wat duidelijk word is dat het bedrijf aardig wat dingen doet die in strijd zijn met die regels.
Vervolgens verplichten ze de werknemer om z'n bek te houden, door te melden dat als een werknemer iets ziet wat illegaal is, dat direct MOET melden aan zijn baas en aan de interne afdeling die er over gaat, maar nooit aan justitie of de pers.

Nu weet elke gek dat als je het intern laat weten, je direct je baantje toedeledokie kan zeggen, dus ben je binnen 1 week medeplichtig gemaakt door deze afschuif maffia.
En de verantwoordelijke top bazen blijven zeggen „Ich habe es nicht gewusst.“


Met vriendelijke groet,
– Een onvrijwillige crimineel die wel brood op de plank moet hebben in deze tijd -
Reacties (6)
17-12-2012, 18:17 door Anoniem
Daar doe je niet zoveel aan. Je kan natuurlijk je baas vriendelijk melden dat je op grond van alle net gevolgde cursussen iets bent tegengekomen wat je onder zijn aandacht wil brengen. Desnoods schrijf je het op, en dan altijd zelf een kopietje houden. Geeft je baas te kennen er niets over te willen horen dan is het verder zijn zaak. Jij bent niet verantwoordelijk anders dan voor uitvoer van gegeven opdrachten, want geen leidinggevende functie.

Wordt je dan ontslagen dan is het oneigenlijk en kan je het aanvechten. Wel alvast zorgen voor een rechtsbijstandsverzekering met arbeidsconflictdekking.

Of je kan doen wat iedereen doet en dat is doen of z'n neus bloedt en hopen dat het goed gaat, eventueel tenzij het direct onder je eigen werkgebied cq functieverantwoordelijkheid valt en dan direct de baas erbij roepen en vragen of'ie op de hoogte is van waar je tegenaanloopt en of je er van hem mee door moet gaan. En alweer, vragen en bevestigingen op schrift (memo, email) en zelf overal een kopietje van houden.

En als je toch met cursussen bezig bent gelijk even cursusje spelling meepakken.
18-12-2012, 11:44 door Anoniem
Welkom in het vrije westen ! ;)
18-12-2012, 14:22 door AdVratPatat
Fijn topic, alles afschuiven, geen eigen verantwoordelijkheid nemen. "Ich habe es nicht gewusst!" was er ook zo een.
Het is niet jouw schuld hoor kul, *klopt TS eens bemoedigend op de schouder*, waarschijnlijk heb je een zware jeugd achter de rug. Zucht.

Wordt eens volwassen en maak op z'n minst een account aan als je komt trollen.
18-12-2012, 14:28 door SirDice
Door Anoniem: Nu weet elke gek dat als je het intern laat weten, je direct je baantje toedeledokie kan zeggen, dus ben je binnen 1 week medeplichtig gemaakt door deze afschuif maffia.
En dit baseer je op........?
18-12-2012, 14:36 door Mysterio
Wat is de strekking van dit verhaal? Dat is me niet helemaal duidelijk.

Ik denk dat je de zaken die je moet ondertekenen toch maar eens goed moet doorlezen voordat je overal en nergens gaat lopen klagen over je nieuwe werkgever.
18-12-2012, 14:43 door Anoniem
Dat is allemaal vervelend, maar als je illigale activiteiten ziet dan ben je eigenlijk verplicht om daar aangifte van te doen bij justitie. ook als het je werkgever is die die activiteiten ontplooit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.