image

Kans op terreuraanslag blijft gering

maandag 17 december 2012, 13:15 door Redactie, 2 reacties

De kans op een terreuraanslag in Nederland blijft beperkt, zo blijkt uit het eenendertigste Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN). Het DTN wordt vier keer per jaar opgesteld door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), beslaat in principe een kwartaal en is in eerste instantie bedoeld voor de Raad voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Het dreigingsniveau is al meer dan drie jaar onveranderd.

De voornaamste bron van de dreiging voor Nederland blijft op dit moment jihadistisch van aard. Dit neemt echter niet weg dat de afgelopen anderhalf jaar in delen van Europa ook andersoortige dreigingen zoals uitgaande van eenlingen of extreemrechtse terroristen duurzaam op de radar van veiligheidsautoriteiten zijn terechtgekomen, aldus de NCTV.

In vorige edities van het DTN werd nog regelmatig de rol genoemd die internet speelt bij het verspreiden van propaganda en werven van nieuwe rekruten, maar nu wordt het woord internet nergens genoemd. Wel stelt de NCTV dat de weerbaarheid van de Nederlandse bevolking tegen extremisme en geweld uit ideologische overwegingen groot is.

Reacties (2)
17-12-2012, 17:21 door Anoniem
Terrorisme is dan ook 1 groot sprookje. Om de mensen bang te houden.

Dan accepteren ze die vrijheidsbeperkende maatregelen wat makkelijker.
18-12-2012, 09:42 door User2048
Door Anoniem: Terrorisme is dan ook 1 groot sprookje. Om de mensen bang te houden.

Dan accepteren ze die vrijheidsbeperkende maatregelen wat makkelijker.

In ons omringende landen zijn de afgelopen tijd aanslagen geweest of voorkomen. Waarom zou terrorisme in Nederland een sprookje zijn?

http://nos.nl/artikel/452020-verdachte-van-bom-bonn-in-vizier.html
http://nos.nl/artikel/321872-vijf-doden-en-veel-gewonden-aanslag-luik.html
http://nos.nl/video/380062-vier-mannen-schuldig-aan-voorbereiden-aanslag.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.