image

Politiedetective: creditcardfraude levert meer op dan overval

dinsdag 24 juni 2014, 13:32 door Redactie, 0 reacties

Amerikaanse straatbendes zouden zich steeds vaker met creditcardfraude bezighouden, wat volgens politie aantoont dat deze criminelen slimmer in plaats van harder werken. Dat laat politiedetective Michael Lavey tegenover IT-journalist Brian Krebs weten.

Het is zeer eenvoudig om gestolen creditcardgegevens op het internet te kopen en die vervolgens op lege kaarten te plaatsen. Met deze vervalste kaarten worden vervolgens allerlei goederen gekocht die weer voor geld kunnen worden doorverkocht. Onlangs werd er nog een straatbende opgerold die in verschillende Amerikaanse staten actief was. "Ze gingen langs elke Target-winkel in de regio en spendeerden daar 6500 dollar per keer", aldus Lavey.

De omvang van de schade zou echter onder de grens blijven van wanneer de federale overheid besluit om in te grijpen. En door het verleggen van het werkterrein naar verschillende staten kunnen ze honderdduizenden dollars verdienen, stelt de politiedetective. Hij is dan ook verbaasd dat ouderwetse bankovervallen nog steeds een probleem zijn.

"Eerlijk, het feit dat er nog bankovervallen plaatsvinden is eigenlijk verbazingwekkend. Beroof een bank en met mazzel kom je weg met 600 dollar. Maar beroof een creditcardmaatschappij en alle banken zijn zo bang dat hun naam met zo'n zaak word geassocieerd, dat ze snel de slachtoffers vergoeden. En de meeste winkels zijn zo bang dat hun naam vanwege creditcardfraude in het nieuws komt, wat ons werk dubbel zo lastig maakt."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.