image

Hacker Scarlett Johansson krijgt 10 jaar cel

dinsdag 18 december 2012, 10:10 door Redactie, 8 reacties

De man die de persoonlijke e-mailaccounts van meer dan 50 mensen hackte, waaronder Hollywoodsterren Scarlett Johansson, Mila Kunis, en Renee Olstead, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. De 36-jarige Christopher Chaney moet daarnaast ook een schadevergoeding van 50.000 euro betalen. De rechter liet weten dat emotionele stress als gevolg van cybercrime net zo erg als fysiek letsel kan zijn.

Vraag
Chaney wist de e-mailaccounts te hacken via de 'wachtwoord vergeten' optie van de e-mailaanbieders. Door de geheime vraag te beantwoorden wist hij vervolgens het wachtwoord te wijzigen. De antwoorden op de vragen waren in alle gevallen via het internet te achterhalen. Was het gelukt om op een account in te loggen, dan zocht Chaney in de contactenlijst naar nieuwe slachtoffers om te hacken.

Naast het wijzigen van de wachtwoorden stelde Chaney ook een 'forward' in, waar alle e-mail naar werd doorgestuurd. Zelfs als de slachtoffers weer de controle over het account hadden verkregen, bleef Chaney de e-mail ontvangen, omdat de slachtoffers niet de instellingen van het account controleerden.

Proxy
Om zijn sporen te verbergen gebruikte Chaney de 'Hide My IP' proxydienst. Zelfs toen zijn computers door de FBI in beslag waren genomen, gebruikte hij een andere computer om met het hacken van e-mailaccounts door te gaan.

Door het hacken van de e-mailaccounts verkreeg de hacker toegang tot foto's en vertrouwelijke documenten, waaronder zakelijke contracten, scripts, brieven, rijbewijsgegevens en Social Security informatie. Ook deed hij zich in enkele gevallen als het slachtoffer voor en stuurde naar bepaalde contacten verzoeken om meer privéfoto's. Die werden vervolgens op internet geplaatst.

Reacties (8)
18-12-2012, 10:41 door Anoniem
Ik vind deze straf buiten proporties. Ok, niet is niet netjes wat deze hacker heeft gedaan maar 10 jaar zitten ??!!?

Wel een goede les voor de betrokkenen: kies een sterk wachtwoord en een geheime vraag welke niet bij elkaar gepuzzeld kan worden met publieke informatie.
18-12-2012, 11:50 door Anoniem
Als dit bij Henk en Ingrid was gebeurt had die nooit 10 jaar cel gehad.

Probleem met geheime vraag is vaak wel dat deze voorgedefinieerd zijn door websites. Ook kent Microsoft de goede regel dat je wachtwoord niet langer dan 16 karakters mag zijn.
18-12-2012, 12:09 door Anoniem
Geheime vragen zijn uit ten boze, elke keer moet ik rommel invullen bij die vragen.
18-12-2012, 12:23 door Rasalom
Door Anoniem: Ik vind deze straf buiten proporties.
Ja en nee. Ik denk dat zijn straf stevig omhoog is gegaan toen bleek dat hij gewoon door ging met zijn praktijken nadat zijn computers door de FBI in beslag waren genomen. Dat vinden ze in Amerika volgens mij niet echt grappig.

En laten we eerlijk zijn, als je de aandacht hebt van de FBI, dan is dat ook wel een heel domme zet. Je toont ermee aan dat de kans op herhaling groot is. 100% zelfs.
18-12-2012, 12:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-12-2012, 13:00 door Anoniem
Het probleem is dat in de VS straffen cumulatief worden.
Had deze man fysiek ingebroken in het huis van haar was hij met enkele maanden vrij, nu doet hij hetzelfde digitaal en dan worden 50 'inbraken' bij elkaar opgeteld.
Als hij geen spijt had betuigd was hij nooit meer vrij gekomen.
19-12-2012, 00:56 door AA_CS
Door Anoniem: Als dit bij Henk en Ingrid was gebeurt had die nooit 10 jaar cel gehad.

Probleem met geheime vraag is vaak wel dat deze voorgedefinieerd zijn door websites. Ook kent Microsoft de goede regel dat je wachtwoord niet langer dan 16 karakters mag zijn.

Nee, het probleem met geheime vraag is dat mensen het juiste antwoord invullen.
20-12-2012, 14:36 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind deze straf buiten proporties. Ok, niet is niet netjes wat deze hacker heeft gedaan maar 10 jaar zitten ??!!?

Hij heeft topless foto's van zijn slachtoffers gepubliceerd, dat weegt natuurlijk ook mee...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.