image

Australiër opgepakt wegens inbraak League of Legends

woensdag 25 juni 2014, 14:38 door Redactie, 1 reacties

De Australische politie heeft een man gearresteerd wegens het inbreken op de database van het populaire online spel League of Legends en de verkoop van IP-adressen van spelers. Volgens de politie van Queensland zou de man vorig jaar juli toegang tot het netwerk van League of Legends hebben gekregen.

Daar zou hij IP-adressen van spelers hebben weten te bemachtigen, die de 21-jarige Australiër vervolgens aan de hoogste bieder verkocht. Door het aanschaffen van de IP-adressen konden spelers Denial of Service-aanvallen tegen de computers van tegenstanders uitvoeren, wat invloed op het spelen van het spel zou hebben.

Tevens zou de Australische man op het Twitteraccount van League of Legends hebben weten in te breken en plaatste hij allerlei vertrouwelijke informatie online. Volgens zijn moeder is de man echter niet verantwoordelijk voor de aanvallen. De database zou namelijk al door iemand anders zijn buitgemaakt en online geplaatst, zo laat ze tegenover de Sydney Morning Herald weten.

Reacties (1)
26-06-2014, 10:21 door Anoniem
"volgens zijn moeder" ...wij van wc-eend....

Maar on topic;
in grotere esports (of in ieder geval door grotere groepen gespeeld) worden DDOS aanvallen op je virtuele tegenstander steeds normaler. LoL, Starcraft, WoW arena's, DoA, counterstrike, CoD, Halo. noem ze maar.. en ze hebben allemaal al last gehad van DDOS aanvallen. Beetje zielig als je zo moet winnen helaas wel de realiteit. Als er al mensen cheaten in een normaal spelletje Battlefield of Call of Duty doen ze dat zeker als er (veel) geld te verdienen is met Starcraft. Gelukkig worden de officiële toernooien gehouden op interne netwerken. (zover ik weet)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.