image

Google Glass kan pincodes op 3 meter afstand lezen

woensdag 25 juni 2014, 16:11 door Redactie, 10 reacties

Onderzoekers hebben aangetoond dat het met Google Glass mogelijk is om pincodes te achterhalen die mensen op een afstand van 3 meter op hun iPad invoeren. De bril maakt eerst een filmpje van de gebruiker die zijn pincode invoert, om vervolgens automatisch de pincode te bepalen.

In 83% van de gevallen had de software succes. Met een aantal handmatige aanpassingen steeg dit tot boven de 90%. Wordt er echter een HD-camera gebruikt, dan is het mogelijk om pincodes op een afstand van 44 meter te lezen. De software van de onderzoekers gebruikt een zelfgeschreven videoherkenningsalgoritme dat de schaduw van het tappen door de vingers volgt. Zelfs als er geen beelden van het scherm van het aangevallen apparaat worden opgenomen, is het nog steeds mogelijk om de codes te bepalen.

"Als iemand een video kan maken van wat je op het scherm aan het typen bent, verlies je alles", aldus één van de onderzoekers tegenover Wired. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de camera van de iPhone beter scoort dan die van Google's bril, maar dat Google Glass vanwege de plek op het hoofd beter geschikt is voor een "verrassingsaanval".

Surveillanceapparaat

Een woordvoerder van Google laat weten dat het stelen van wachtwoorden door mee te kijken als mensen ze invoeren niets nieuws is. "We hebben Glass met privacy in het achterhoofd ontworpen. Het feit dat Glass boven de ogen wordt gedragen en het scherm aangaat als het geactiveerd wordt, laat duidelijk zien dat het wordt gebruikt en maakt het een slecht surveillanceapparaat."

Het probleem ligt ook niet bij Google Glass, maar bij het invoeren van de pincodes. Met de HD-camera werd de code zelfs op een afstand van 44 meter achterhaald. Daarom hebben de onderzoekers een oplossing bedacht waarbij de layout van het scherm waar gebruikers hun pincode moeten invoeren steeds veranderd. Dit Privacy Enhancing Keyboard (PEK) zullen de onderzoekers voor Android publiceren als ze hun lezing tijdens de Black Hat conferentie geven.

Image

Reacties (10)
25-06-2014, 16:23 door Anoniem
waarom nog nooit iemand gedacht heeft aan random plaatsing nummers op het toets-pad is mij een raadsel.
25-06-2014, 16:25 door Anoniem
"Een woordvoerder van Google laat weten dat het stelen van wachtwoorden door mee te kijken als mensen ze invoeren niets nieuws is."

Dat er iemand can Google nodig is om dit te vertellen en dat het kwartje nog niet eerder gevallen was dat je met eender welke camera dus die pincodes kunt aflezen... Klinkt WEER niet als toponderzoek.
25-06-2014, 17:00 door Preddie
Hopen dat er nu bij veel mensen ook een belletje gaat rinkel over de beveiligingscamera's en drone's die uitgerust zijn of worden met de HD camera en dus over dezelfde mogelijkheden kunnen beschikken .....
25-06-2014, 17:22 door Anoniem
Google Glass kan pincodes op 3 meter afstand lezen

Alle andere cameras kunnen de pincode van een grotere afstand lezen. Volgens mij missen we hier dus wat informatie in de kop. "Google Glass kan pincodes op maximaal 3 meter afstand lezen"

Daarom hebben de onderzoekers een oplossing bedacht waarbij de layout van het scherm waar gebruikers hun pincode moeten invoeren steeds veranderd.

Betekent dit dat op het scherm aangegeven wordt welke toets ingetikt moet worden voor welk cijfer? Als de camera zowel het beeld als het toetsenbord ziet, heeft hij ook voldoende informatie. Al zal de kans kleiner zijn dat de camera beiden tegelijk ziet. Maar dat is natuurlijk op te lossen met twee cameras.

De beste oplossing zou zijn om een toetsenbord van een scherm te voorzien, waarbij de kijkhoek zeer klein is. Het scherm moet eigenlijk alleen van recht erboven gezien kunnen worden. Het nadeel is dan wel dat het intikken niet meer zo snel gaat als nu.

Een andere oplossing is om het aantal cijfers te wijzigen. In Zwitserland is een 6-cijferig pincode heel normaal.

Peter
25-06-2014, 18:10 door Anoniem
Dus zou dat eigenlijk verboden moeten worden die Google Glass.
25-06-2014, 20:13 door Anoniem
Verstandigste is een Europees verbod op dit soort prullaria. Net als laserpennen verboden zijn heeft de maatschappij van dit soort speelgoed ook meer hinder dan dat het iets oplevert.

Het voorkomt ook op voorhand problematiek dat straks dragers een dreun op hun lens krijgen omdat de persoon die tegenover hen op een terras zit zich groen en geel gaat ergeren dat de eigenaar constant een 'videorecorder' op hen richt en weigert de andere kant op te gaan kijken.

We vinden het nu ook niet fijn als we op het strand liggen en er komt een malloot een uur lang stilzwijgend een camera in ons gezicht duwen. Logisch; mensen hebben behoeften aan een persoonlijke levenssfeer en die wordt steeds kleiner. Hebben we straks echt behoefte aan 17 miljoen filmploegjes op straat of moeten we ook nog gehoortoestellen, protheses, wekkers, douchekoppen en toiletbrillen van camera's gaan voorzien?
25-06-2014, 20:44 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 25-06-2014, 22:47
[Verwijderd]
26-06-2014, 09:40 door Anoniem
Door Krakatau:
Door Anoniem: waarom nog nooit iemand gedacht heeft aan random plaatsing nummers op het toets-pad is mij een raadsel.

Dat vind ik wel een hele sterke! Een beetje lastig bij het invoeren maar wel effectief tegen meekijkers :-)

Op mijn android telefoon (met custom rom) kan ik de plaatsing van de nummers op mijn toest-pad op random zetten. Dus echt nieuw is het niet.
26-06-2014, 15:13 door Anoniem
Zou er inmiddels al vraag zijn naar een soort van Anti-Google Glass; een brillenmontuur met daarin hi-power IR LEDs verwerkt welke op 3 meter Google Glass camera's kunnen verblinden. Eventueel met een slimme camera die aan camera-herkenning doet en de LEDs alleen inschakelt als een Google Glass gebruiker voor je staat. Of een open framework wat alle Glass Gebruikers gaat volgen zodat je op je tablet direct kan zien of er Glass Gebruikers in de buurt zijn? Dan kun je als advocaat of arts snel gevoelige dossiers terug in een map duwen, weet je als gewone gebruiker dat je nergens pincodes moet invoeren of als je ziek gemeld bent je geen pijnstillers of hoestdrang kan halen en kun je als werknemer direct je werk staken zodat de concurrent niet ziet wat je aan het ontwikkelen bent.
27-06-2014, 12:43 door SyStmz - Bijgewerkt: 27-06-2014, 12:46
Door Anoniem: Verstandigste is een Europees verbod op dit soort prullaria. Net als laserpennen verboden zijn heeft de maatschappij van dit soort speelgoed ook meer hinder dan dat het iets oplevert.

Het voorkomt ook op voorhand problematiek dat straks dragers een dreun op hun lens krijgen omdat de persoon die tegenover hen op een terras zit zich groen en geel gaat ergeren dat de eigenaar constant een 'videorecorder' op hen richt en weigert de andere kant op te gaan kijken.

We vinden het nu ook niet fijn als we op het strand liggen en er komt een malloot een uur lang stilzwijgend een camera in ons gezicht duwen. Logisch; mensen hebben behoeften aan een persoonlijke levenssfeer en die wordt steeds kleiner. Hebben we straks echt behoefte aan 17 miljoen filmploegjes op straat of moeten we ook nog gehoortoestellen, protheses, wekkers, douchekoppen en toiletbrillen van camera's gaan voorzien?


Een verbod zal echt niet de oplossing zijn. De techniek is er nu eenmaal dus zorg voor betere beveiliging.
Of wil je nu ook smartphones verbieden omdat ze kunnen filmen?

edit.
Ik wist niet eens dat laserpennen verboden zijn :)
Belet mij niet om er een in bezit te hebben. Erg handig bij presentaties.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.