image

Windows security-update laat fonts verdwijnen

dinsdag 18 december 2012, 15:02 door Redactie, 1 reacties

Een beveiligingsupdate voor Windows die vorige week dinsdag verscheen heeft als vervelende bijwerking dat er bepaalde fonts verdwijnen. Het gaat om PostScript Type 1 fonts en OpenType fonts, die in bepaalde applicaties, waaronder CorelDraw, QuarkExpress en PowerPoint, niet meer zichtbaar zijn. De enige oplossing is het verwijderen van de beveiligingsupdate, dat weer ten koste van de veiligheid van het systeem gaat.

Microsoft Security Bulletin MS12-078 verhelpt namelijk een ernstig beveiligingslek in de Windows-kernel waardoor aanvallers de onderliggende computer volledig kunnen overnemen. Hiervoor moet een aanvaller de computer een speciaal geprepareerd TrueType of OpenType font laten verwerken.

Oplossing
Vanwege de problemen hebben verschillende beheerders besloten de update toch te verwijderen, zo is op het Microsoft forum te lezen.

Microsoft zegt van de problemen te weten. "We zijn bekend met problemen bij het weergeven van het OpenType Font (OTF) in applicaties zoals PowerPoint op kwetsbare versies van Windows die zich voordoen na het installeren van deze security-update. We zijn deze problemen aan het onderzoeken en zullen gepaste maatregelen nemen om de problemen op te lossen", aldus de softwaregigant.

Reacties (1)
18-12-2012, 16:54 door Anoniem
Ik ben hem inderdaad tegen gekomen vandaag.
Update verwijderen herstarten en weer gaan.
Gelijk de update geweigerd in WSUS.
Geen grote gevolgen. Binnen 5 minuten draaide het weer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.