image

Gratis Angry Birds leidt tot Android-botnet

woensdag 19 december 2012, 10:42 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers gebruiken gratis spelletjes om Android-smartphones en tablets met malware te infecteren, die besmette toestellen vervolgens sms-spam laat versturen. De aanval begint met een sms waarin gratis versies van populaire spelletjes zoals Need for Speed Most Wanted, Grand Theft Auto 3 of Angry Birds Star Wars worden aangeboden. In werkelijkheid gaat het om een kwaadaardige applicatie.

De app maakt de telefoon onderdeel van een botnet, zo waarschuwt beveiligingsbedrijf Cloudmark. Onderzoekers ontdekten dat besmette toestellen duizenden spamberichten via sms versturen, zonder dat de ontvangers hier toestemming voor hebben gegeven. Daarin worden weer andere spelletjes, cadeaubonnen en applicaties zoals sms-blockers aangeboden.

Uiteindelijk leidt dit weer naar websites waar gebruikers worden verleid om persoonlijke informatie af te staan, wat weer tot identiteitsdiefstal kan leiden. Cloudmark merkt op dat de aangeboden spellen en applicaties vanaf een server in Hong Kong afkomstig zijn, en niet op de officiële Google Play marktplaats stonden.

Reacties (1)
19-12-2012, 11:06 door Anoniem
Daarom ook niet anders dan de originele varianten installeren.. En niet ingaan op gekke SMSjes die zulke bedrijven nooit zullen (en mogen) sturen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.