image

1,3 miljoen Amerikanen ingelicht na inbraak op overheidsserver

donderdag 26 juni 2014, 12:23 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse staat Montana heeft 1,3 miljoen mensen ingelicht dat er een inbraak op een overheidsserver heeft plaatsgevonden waar ook hun persoonlijke informatie op stond, hoewel die niet door de aanvaller zou zijn benaderd. De server was van het Ministerie van Volksgezondheid.

Op 15 mei werd er verdachte activiteit waargenomen, waarna er een forensisch onderzoek werd ingesteld. Een week later werd duidelijk dat een aanvaller inderdaad toegang tot de server had verkregen. Naast namen, geboortedata en social security nummers bevatte de server mogelijk ook informatie over diensten die mensen via het ministerie hebben aangevraagd of ontvangen.

Deze aanvragen zouden weer persoonlijke informatie zoals gezondheidsbeoordeling, diagnoses, behandelingsinformatie, gezondheidsconditie, medicijnrecepten en verzekeringsgegevens bevatten. Volgens overheidsfunctionarissen zijn er geen aanwijzingen dat de informatie op de server daadwerkelijk is benaderd of gebruikt, maar uit voorzorg is besloten om alle 1,3 miljoen mensen van wie de gegevens vermeld stonden te waarschuwen.

Daarnaast zijn er maatregelen genomen om de beveiliging aan te scherpen, zoals het toevoegen van extra beveiligingssoftware om de informatie op de servers beter te beschermen. Ook zullen alle getroffen systemen hersteld worden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.