image

Student VS kraakt accounts 20 studenten door te raden

donderdag 26 juni 2014, 17:16 door Redactie, 4 reacties

In de Verenigde Staten is een 21-jarige student technologie en strafrecht gearresteerd na het inbreken op de accounts van 20 andere studenten. Allen Lockser wist door wachtwoorden te raden toegang tot de accounts te krijgen, waarmee studenten op een leermanagementwebsite van de school kunnen inloggen.

Daar verwijderde hij e-mails, opdrachten en forumberichten van vijf studenten. De student was echter eenvoudig te vinden, aangezien hij zijn eigen statische IP-adres van thuis gebruikte om op de accounts in te breken. Het onderzoek naar de inbraken en maatregelen om de situatie te verhelpen zouden de school zeker 10.000 dollar hebben gekost, aldus een woordvoerster. De school heeft disciplinaire maatregelen tegen de student aangekondigd.

Reacties (4)
26-06-2014, 17:23 door Anoniem
Logs doorspitten, statisch ip vinden... tienduizend dollar schade. Zo wil ik ook wel factuurtjes schrijven.

Soms is het wel erg duidelijk dat ze die getallen gewoon uit hun duim zuigen en dan nog even keer tien doen om het lekker dramatisch te laten lijken.
27-06-2014, 01:09 door Anoniem
Student technologie en strafrecht.....

Hij deed het natuurlijk voor een onderzoek voor zijn studie. Geef die jongen gauw studiepunten.
27-06-2014, 08:12 door N4ppy
Door Anoniem: Logs doorspitten, statisch ip vinden... tienduizend dollar schade. Zo wil ik ook wel factuurtjes schrijven.

Soms is het wel erg duidelijk dat ze die getallen gewoon uit hun duim zuigen en dan nog even keer tien doen om het lekker dramatisch te laten lijken.
Advocaat op de zaak zetten, verweiderde data weer uit de backups halen ....
27-06-2014, 12:56 door SyStmz
'door te raden' ........... :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.