image

VS wil staathackers aanklagen

donderdag 20 december 2012, 09:57 door Redactie, 6 reacties

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie is van plan om hackers die in opdracht van landen de VS aanvallen, aan te klagen. Amerikaanse defensiebedrijven klagen al geruime tijd over aanvallen door Chinese hackers, maar veel kon er niet worden ondernomen. Het werd voornamelijk als een juridisch probleem of een taak voor de National Security Agency (NSA) gezien

"Ik doe een voorspelling", zegt John Carlin, de belangrijkste plaatsvervangend adjunct-procureur-generaal in de nationale veiligheidsdivisie van het Ministerie van Justitie. Volgens Carlin wordt er niet alleen naar de mogelijkheden gekeken, maar zullen er ook daadwerkelijk buitenlandse hackers worden aangeklaagd.

Reputatie
Inmiddels worden meer dan 100 aanklagers speciaal voor dit soort zaken getraind en worden ze ook nauwer bij onderzoeken betrokken. Het ministerie zal daarnaast de FBI vragen om meer zaken voor de rechter te brengen, waardoor juridische actie eindelijk mogelijk is, in plaats van alleen de cybersporen na te trekken, zoals nu wordt gedaan.

Naast buitenlandse hackers zouden in theorie zelfs landen kunnen worden aangeklaagd. "Of het nu om een bedrijf gaat dat eigendom van de staat is of erdoor wordt gesteund, als je kunt bewijzen dat ze een misdrijf hebben begaan, betekent het aanklagen van dit bedrijf dat ze geen zaken in de VS of Europa kunnen doen", merkt Carlin op.

Hij laat tegenover DefenseNews weten dat dit weer gevolgen voor de reputatie van deze bedrijven heeft en ervoor zorgt dat ze zullen nadenken of de aanvallen het waard zijn.

Reacties (6)
20-12-2012, 11:07 door Anoniem
Wat een grap dit. Staatshackers zijn zo succesvol omdat de staat hen de hand boven het hoofd houdt, dus wat wil je aanklagen (en via wie?). Als ik voor mijn regering werkzaam ben en ik wordt aangeklaagd, dan zal mijn werkgever (diezelfde regering) waarschijnlijk zijn schouders ophalen en mij door laten werken. Daarbij, als ze dit gaan doorvoeren dan verwacht ik een tegenaanklacht van China richting de VS aangezien zijn ook een cyberleger hebben incl een internationaal spionagenetwerk (denk aan Echelon en Room 641A).
20-12-2012, 12:06 door spatieman
gij zult niet hacken.
want wij,de US overheid dulden geen concurrentie.
20-12-2012, 15:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-12-2012, 15:02 door SirDice
Om eerlijk te zijn zie ik liever juridische stappen dan counter-hacks en bommen.
20-12-2012, 17:58 door johanw
Wacht maar tot de eerste Amerikanen door China en Iran aangeklaagd gaan worden wegens Stuxnet en soortgelijke grappen, dan staan ze op hun achterste poten.
21-12-2012, 11:51 door Anoniem
Dus gaat de VS landen nu ook al aanklagen voor het niet uitleveren van hackers? Oke dan is het tijd dat Nederland en de rest van Europa de VS gaat aanklagen voor het niet uitleveren van hackers. Kijken hoe hun gezichten dan zijn.

"Of het nu om een bedrijf gaat dat eigendom van de staat is of erdoor wordt gesteund, als je kunt bewijzen dat ze een misdrijf hebben begaan, betekent het aanklagen van dit bedrijf dat ze geen zaken in de VS of Europa kunnen doen"
Ga je weigeren VS? Oke dan mag de VS geen zaken meer doen in Europa.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.