image

Greenpeace demonstreert met zeppelin boven NSA-datacentrum

zaterdag 28 juni 2014, 14:04 door Redactie, 11 reacties

Uit protest tegen illegale surveillanceprogramma's van de Amerikaanse overheid heeft Greenpeace samen met verschillende andere organisaties een zeppelin boven een datacentrum van de NSA laten vliegen. De zeppelin was voorzien van de tekst: "NSA Illegal Spying Below" en een link naar een nieuwe website.

De website StandAgainstSpying.org is een initiatief van Greenpeace, digitale burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF) en het Tenth Amendment Center (TAC), ondersteund door 20 grassroots-bewegingen en internetbedrijven. De website beoordeelt wat Amerikaanse congresleden hebben gedaan, of nagelaten, om de NSA aan te pakken.

"Rechten staan of vallen met elkaar", zegt Gary Cook van Greenpeace. "Greenpeace heeft uit eigen ervaring geleerd dat mensen niet het recht op schone lucht en water kunnen beschermen als onze burgerrechten worden weggenomen." Rainey Reitman van de EFF stelt dat het NSA-datacentrum in Utah de "verzamel het allemaal" aanpak van de NSA symboliseert en er daarom voor deze plek is gekozen.

Volgens Michael Boldin van het Tenth Amendment Center is het recht op privacy geen partijpolitieke kwestie, maar een mensenrechtenzaak." Deze coalitie geeft hoop voor de toekomst, omdat het laat zien dat mensen over het politieke spectrum hun verschillen opzij kunnen zetten om samen voor een gemeenschappelijk doel te strijden", zo merkt hij op.

Image

Reacties (11)
28-06-2014, 21:42 door Anoniem
Green-Woon-werkverkeer ideetje voor de Campagne-directeur van Greenpeace International
reclame kansen benut en het milieu + imago wat meer gespaard,
neem eens wat vaker de Zeppelin of Luchtballon.
28-06-2014, 22:46 door Anoniem
Wat een kansloze, nutteloze actie zeg. "NSA illegal spying below", goh, dat wisten we nog niet, bedankt. Obama is zich helemaal rotgeschrokken van die zeppelin, en heeft meteen de NSA verboden te spioneren. Sowieso: waar bemoeit greenpeace zich mee? Willen ze leden van EFF wegkapen, of is het gat in de ozonlaag niet meer rendabel?
28-06-2014, 23:54 door Anoniem
Van Greenpeace is bekend dat ze hoofdzakelijk bezig zijn donatie euro's over de balk te smijten .
Ze bestaan alleen om de top een leuk salaris en oude dag te bieden .

De aandacht voor de NSA zal ze ook niet ontgaan zijn en ze denken nu er een nieuwe doelgroep en dus een nieuwe inkomstenbron bij gevonden te hebben .
29-06-2014, 03:16 door NumesSanguis
Iedereen weet nu dat ze spioneren, maar als het maar 1 keer in het nieuws komt waait het zo weer over. Herhalen is wat mensen veranderd, basic psychology. Dit is reclame voor GreenPeace en meer aandacht voor NSA, dus win voor hen, win voor ons. Is het nooit goed als mensen iets doen hier?
29-06-2014, 10:54 door Briolet
Door NumesSanguis: Dit is reclame voor GreenPeace en meer aandacht voor NSA, dus win voor hen, win voor ons.

Ik weet niet of dat win-win is. Als ik Greenpeace donateur was en zag dat ze geld steken in geheel andere projecten, zou ik mijn donatie wel kunnen opzeggen en mijn geld geven aan groepen de zich wel 100% voor een beter milieu inzetten.

Ik, en vele anderen met mij, zullen niet inzien wat NSA met een beter/slechter milieu te maken heeft.
29-06-2014, 11:50 door Anoniem
Door Briolet:Ik, en vele anderen met mij, zullen niet inzien wat NSA met een beter/slechter milieu te maken heeft.

Heb jij enig idee hoeveel extra broeikasgas die datacentra van NSA veroorzaken. Als ze dat ding uitzetten, scheelt dat flink wat energie.

Peter
29-06-2014, 13:52 door NumesSanguis
@Briolet
Daar zit wat in, maar ze zeggen dat dit hun motivatie is: "Greenpeace heeft uit eigen ervaring geleerd dat mensen niet het recht op schone lucht en water kunnen beschermen als onze burgerrechten worden weggenomen."
Greenpeace bestaat uit een groep diverse mensen en er zullen waarschijnlijk een hoop mensen bij zitten die niet zoveel van de digitale wereld afweten, dus met dit soort acties vergroten ze kennis van een groep die er weinig van afweten. Al snap ik je redenatie wel.
29-06-2014, 14:02 door steve sh1t - Bijgewerkt: 29-06-2014, 14:03
Photoshop?

Laat ze anders ook even boven een Chinees of Russisch datacenter vliegen, maar dan kun je er beter een filmpje van maken.. voor de DarwinAwards... :p
30-06-2014, 12:50 door Leo van Lierop
Als Greenpeace donateur kan ik het hier alleen maar mee eens zijn. Zo'n serverparkje kost enorme hoeveelheden aan stroom wat bijdraagt aan het broeikas effect. En hier zit toch niemand op te wachten? Het is veel beter om conflicten bij de bron aan te pakken en op te lossen met bijvoorbeeld een goede dialoog. Men dempt hiermee de sloot als het kalf al verdronken is.
30-06-2014, 17:26 door Anoniem
Door Leo van Lierop: Als Greenpeace donateur kan ik het hier alleen maar mee eens zijn. Zo'n serverparkje kost enorme hoeveelheden aan stroom wat bijdraagt aan het broeikas effect. En hier zit toch niemand op te wachten? Het is veel beter om conflicten bij de bron aan te pakken en op te lossen met bijvoorbeeld een goede dialoog. Men dempt hiermee de sloot als het kalf al verdronken is.
Tsja, forenzen per vliegtuig heeft ook een flinke invloed op het broeikaseffect, maar dat weerhoudt Greenpeace er ook niet van iemand aan te nemen die dat doet.
01-07-2014, 10:09 door Leo van Lierop
Door Anoniem:
Door Leo van Lierop: Als Greenpeace donateur kan ik het hier alleen maar mee eens zijn. Zo'n serverparkje kost enorme hoeveelheden aan stroom wat bijdraagt aan het broeikas effect. En hier zit toch niemand op te wachten? Het is veel beter om conflicten bij de bron aan te pakken en op te lossen met bijvoorbeeld een goede dialoog. Men dempt hiermee de sloot als het kalf al verdronken is.
Tsja, forenzen per vliegtuig heeft ook een flinke invloed op het broeikaseffect, maar dat weerhoudt Greenpeace er ook niet van iemand aan te nemen die dat doet.
Ook Greenpeace vliegt wel eens. Wat heeft dat met dit datacentrum te maken?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.