image

Nederland uit Top 10 minst geïnfecteerde landen

vrijdag 21 december 2012, 11:23 door Redactie, 1 reacties

Nederlands staat niet meer in de Top 10 van landen met het minst aantal besmette computers. Halverwege dit jaar stond Nederland met een infectiepercentage van 25% nog in de Top 5. Nu is het aantal besmette computers iets gestegen, terwijl in andere landen het aantal infecties daalde, aldus het Spaanse anti-virusbedrijf Panda Security. Ierland, waar nog altijd één op de vijf computers besmet is, staat op de eerste plek.

De Top 10 wordt voornamelijk door Europese landen gedomineerd. Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Groot-Brittannië, Finland, Duitsland, Australië en Canada volgen Ierland, met percentages tussen de 20% en 24%. Hongarije sluit de Top 10 met een infectiepercentage van 26,11%.

Reacties (1)
21-12-2012, 11:35 door Anoniem
Grappig, dit zijn nummers van Panda, nu gebruiken die natuurlijk die online scan (die mensen alleen draaien als er iets raars is met hun computer) en hun eigen product. Nu is de detectie bij Panda nog slechter dan bij andere AV's dus ik vraag me af hoe dit de statistiek beinvloed... ten opzichte van het vorige rapport en dit rapport merk ik namelijk weinig verschil in het dagelijks leven.

Misschien is het juist dat een bovengemiddeld aantal botnets zijn gestopt en daardoor de bot niet meer wordt geupdate en daardoor nu massaal tegen detectie aanloopt. En daarom lijkt het nu dat het aantal besmettingen is gestegen, terwijl in werkelijkheid de dreiging juist gedaald is. Anyway, dit soort statistiekjes zijn eigenlijk compleet waardeloos, je moet maar hopen dat de bron zijn werk goed gedaan heeft, en gezien het niet hun core-business is om rapportjes te maken maar het alleen een marketing ding is... kan ik wel een gok doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.