image

Apple gebruikt HTTPS voor Chinese App Store

zaterdag 22 december 2012, 18:55 door Redactie, 0 reacties

Apple laat Chinese gebruikers van de App Store voortaan volledig via een versleutelde verbinding zoeken en downloaden, waardoor de Chinese firewall wordt omzeild. Onlangs kondigde het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIT) aan dat het de regels voor marktplaatsen gaat aanscherpen. Aanbieders van mobiele app stores moeten eerst een registratie of licentieproces ondergaan.

Mogelijk worden ook de regels voor aangeboden apps aangescherpt. Ongeveer tegelijkertijd met de aankondiging van de Chinese autoriteiten besloot Apple voor het zoeken en downloaden van apps HTTPS te gebruiken.

VPN
Voorheen werd het zoeken naar bijvoorbeeld VPN-apps, waarmee gebruikers geblokkeerde en gecensureerde websites kunnen bezoeken, geblokkeerd. Daardoor konden gebruikers deze apps niet vinden en downloaden, ook al werden ze wel in de Chinese App Store aangeboden, meldt Greatfire.org.

Door het inschakelen van HTTPS voor bijna alle verbindingen naar de servers van Apple blijkt dat het downloaden van de eerder genoemde VPN-apps wel mogelijk is. Greatfire.org stelt dat de Chinese overheid dit gat in de eigen censuurmogelijkheden zeer waarschijnlijk met de introductie van de strengere regels wil dichten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.