image

AIVD krijgt 25 miljoen euro extra van kabinet

maandag 30 juni 2014, 16:46 door Redactie, 3 reacties

Het kabinet trekt 25 miljoen euro extra uit voor de AIVD in verband met allerlei toegenomen dreigingen. Het gaat dan om jihadisten en terugkeerders uit oorlogsgebieden, maar ook de onrust bij de buitengrens van Europa, zoals Oekraïne, en de toegenomen cyberdreiging.

Dat schrijft minister Plasterk (BZK) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Het budget van de AIVD wordt vanaf 2015 structureel met 25 miljoen euro verhoogd. Eerder werd er nog besloten om 70 miljoen euro op de inlichtingendienst te bezuinigen. Volgens een AIVD-nota die recent uitlekte zou de dienst vanwege geldgebrek niet in staat zijn om jihadisten goed te volgen.

Eerder aangekondigde bezuinigingsmaatregelen zoals efficiencyverbetering en de voorgenomen verhuizing van de AIVD naar een locatie samen met de MIVD blijven staan. Deze intensivering zou de operationele slagkracht van de AIVD moeten versterken.

Reacties (3)
30-06-2014, 20:03 door Anoniem
En dat bovenop de miljoenen extra, die men de afgelopen jaren al heeft ontvangen.

Potentiële terroristen stimuleren in hun radicalisatie proces en zelfs van wapens voorzien (Hofstadgroep, bijvoorbeeld) om vervolgens te laten zien hoe "daadkrachtig" men zoal optreedt. Dat is de MO van die terrorismebestrijders.

25 miljoen Euro weggegooid geld.
01-07-2014, 09:50 door Anoniem
Die 25 miljoen komt dan wel relatief laat. Mensen tekort bij de AIVD, die mensen moeten eerst nog solliciteren, vervolgens door de screening, daarna nog eens worden opgeleid... een dikke jaar later....resultaat?

Ik snap die opmerking van de Oekraïne en AIVD niet helemaal, militaire aangelegenheden is dat niet MIVD?
01-07-2014, 15:10 door Anoniem
Experts geven aan dat wat AIVD vertelt onzin is, maar die experts hebben natuurlijk niet de mogelijkheid om zo'n dure persconferentie te geven.

Ik vraag me eigenlijk af hoeveel minder doden er Nederland zullen zijn door die 25 miljoen. Dan kunnen we zien hoeveel een mensenleven de overheid waard is en een overeenkomstige berekening loslaten op zaken als (spoor)wegen.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.