image

Weer cyberverzekering voor bedrijven gelanceerd

dinsdag 1 juli 2014, 15:28 door Redactie, 1 reacties

Na de cyberverzekering van ABN Amro komt nu ook verzekeringsmakelaar Aon met een cyberpolis. De polis biedt dekking specifiek voor cyberrisico's en is voor organisaties met een omzet tot 50 miljoen euro bedoeld. Volgens Aon zouden bedrijven ten onrechte denken dat ze tegen cyberrisico's zijn verzekerd.

Traditionele verzekeringen zouden meestal geen volledige dekking bieden voor de schade die ontstaat als gevolg van cyberrisico's. De cyberpolis doet dat wel. Het gaat dan om schade als gevolg van verlies van persoonsgegevens of bedrijfsinformatie, bestuurlijke boetes of gederfde winst door netwerkproblemen.

Risico's

"Een verzekering dekt de gevolgen van een incident, maar verlaagt de kans daarop niet. Om risico's goed te beheersen is daarom een integrale risicomanagement aanpak noodzakelijk", zegt algemeen-directeur Alex van den Doel. Organisaties krijgen dan ook het advies om verder dan alleen een verzekering te kijken. Volgens de verzekeraar is een belangrijk onderdeel daarvan taken en verantwoordelijkheden voor specifieke risico's vast te leggen. "Digitale risico's zijn een thema voor op de bestuursagenda," aldus Van den Doel.

Reacties (1)
01-07-2014, 16:20 door Anoniem
Tegen opzettelijk (risico aanvaarden van) veroorzaken van schade is wettelijk gezien geen verzekering mogelijk. Mocht u het niet geloven zoek ik de relevante artikelen en jurisprudentie er wel even bij. Persoonsgegevens dienen daarnaast goed beveiligd te zijn (andere wetgeving).
Onwil om bedrijfssystemen goed op te zetten, te beveiligen en te onderhouden is helaas de norm.
De AON heeft het begrepen, die zullen nooit hoeven uit te keren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.