image

Microsoft prijst veiligheid Windows 8

maandag 24 december 2012, 11:15 door Redactie, 13 reacties

Om het internet over de gehele linie veiliger te maken heeft Microsoft allerlei beveiligingsmaatregelen in Windows 8 doorgevoerd. De softwaregigant lanceerde vijf jaar geleden het 'End to End Trust' initiatief, dat voor meer veiligheid en vertrouwen in hardware, software, gegevens en identiteiten moet zorgen. "Windows 8 helpt verschillende aspecten van deze visie te verwezenlijken", zegt Paul Nicholas.

Nicholas is beveiligingsstrateeg bij Microsoft. Hij wijst vooral naar de Secure Boot-optie van Windows 8, die klanten moet beschermen tijdens het opstarten van de computer. "Secure Boot is een combinatie van verbeteringen zowel van fabrikanten als Microsoft om te voorkomen dat malware volledige geladen wordt voordat het besturingssysteem is geladen."

Veiligheid
Windows 8 ondersteunt ook de Trusted Platform Module (TPM), die helpt om de integriteit van het besturingssysteem te beschermen. Volgens Nicholas laten dit soort beveiligingsmaatregelen Microsoft's toewijding zien om de privacy en veiligheid van klanten te beschermen.

"Als klanten naar Windows 8 overstappen, zullen ze beter beschermd zijn door een sterker weefsel van gelaagde verdedigingen die beter tegen malware resistent zijn."

Lekken
Nicholas krijgt bijval van collega Stella Chernyak. "Hoewel Secure en Trusted Boot een aantal van de gevaarlijkste malware-exemplaren elimineren, zijn ze niet bedoeld om uitgebreide bescherming te bieden en moeten daarom worden voorzien van een hoogwaardige anti-virusoplossing. We geloven hier zo sterk in, dat we een behoorlijk verbeterde versie van Windows Defender aan elke versie van Windows 8 hebben toegevoegd."

Ook zou Windows 8 volgens Chernvak beter tegen misbruik van beveiligingslekken beschermd zijn. Ze wijst naar een beveiligingsonderzoeker die tijdens de Black Hat conferentie in juli sprak. Die noemde de beveiligingsverbeteringen tussen Windows 8 en Windows 7 net zo groot als tussen Windows XP en Windows 7.

Reacties (13)
24-12-2012, 11:30 door Anoniem
Iedere versie is altijd de allerbesteste superechtheelveiligste windows tot nu toe... en heeft altijd binnen geen tijd een servicepack aan de broek. Oh, en "trusted boot" is er niet voor jouw veiligheid, maar is meer uit de "genuine advantage" hoek gedacht. Vertellen ze er niet bij, maar zo werkt het wel. Ik neem dan ook niet meer de moeite om zulke veren-in-eigen-reedt stukjes te lezen. Altijd hetzelfde liedje, altijd hetzelfde resultaat.
24-12-2012, 13:12 door Anoniem
Wij van wc-eend...
En zonder startknop is het voor veel mensen ook een stuk veiliger.
24-12-2012, 13:26 door Anoniem
leuk verhaal ik wacht nog even met win 8
in verband met de zo genaamde veiligheid?
gelukkig lees je hier en daar dat win 8
nog zo lek is als een mandje OOK via je Account lopen gewoon naar binnen in je win8
de groeten van ik kijk wel uit!
24-12-2012, 16:38 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-12-2012, 17:24 door vimes
Die noemde de beveiligingsverbeteringen tussen Windows 8 en Windows 7 net zo groot als tussen Windows XP en Windows 7.

Dit argument zal wel weer gebruikt gaan worden door M$ om de support van W7 eerder te stoppen en daarmee de verkoopcijfers van W8 op te krikken.
24-12-2012, 19:51 door svenvandewege
Wat zijn de bovenstaande reacties weer lekker positief.

Ik ben het er mee eens dat bij iedere versie van Windows de term veiliger wordt gebruikt. Maar volgens mij zit daar ook wel een kern van waarheid in.

Lees goed. VEILIGER, niet onaantastbaar.
24-12-2012, 22:37 door Nietsnut
Wij van Wc-eend zeggen ook dat Windows veiliger is want ook wc-eend maak gebruik van verschillende lagen om alles fris en schoon te houden als bewijs kan je net zo goed als bij Windows 8 alles met je vingers aanraken.
25-12-2012, 00:39 door xclude
De slager keurt weer eens zijn eigen vlees. En ja hoor het is weer sneller, beter, veiliger, mooier etc. etc. de verkopen storten net zo hard in als Vista in 2007 http://bit.ly/TSm0Kk
25-12-2012, 12:23 door Skizmo
Shit zeg...moet dit gezeik nou bij iedere release van windows gepost worden ? Heeft security.nl niks anders te doen ? MS kan helemaal geen security maken... dat weten we al 20 jaar... maar nee hoor, iedere fucking release probeert MS zichzelf en hun klanten voor te liegen.
25-12-2012, 20:43 door Anoniem
iedereen loopt maar te bitchen over Microsoft.... ik denk dat iedere OBJECTIEVE security-expert wel degelijk een verbetering ziet met het verschijnen van elke nieuwe windows versie.... het is en blijft een kat en muis spelletje... overal verschijnen lekken zoals we weten. Microsoft is van het begin af aan te weinig met security bezig geweest en dat hadden ze inderdaad anders moeten doen. Hoeveel mensen hier kunnen ZELF een exploit schrijven voor een compleet gepatched windows 8 systeem? Dus niet de script-kiddie die het werk van een ander gebruikt? precies.... weinig mensen tot niemand!

Aangezien Windows nog altijd behoorlijk populair is op de desktopmarkt kun je elke verbetering alleen maar toejuichen en over vroeger gaan lopen zeiken.
25-12-2012, 23:52 door Anoniem
Tsja als je je EIGEN software er niet eens op aan de praat krijgt
Hoe moet het dan met die arme malware?
26-12-2012, 09:44 door Anoniem
Microsoft prijst veiligheid Windows 8

ja omdat er nog geen hond gebruik van maakt
net als begin Windows 7 die zo veilig moest zijn
wat die wel even was natuurlijk dit zal bij Windows 8 ook wel even het geval zijn
als Windows 8 straks populair is, is die net zo veilig als Windows 7 in de zijn van
niet zoals als in begin wat ze aangaven

zelf gebruik ik Windows 7 en gericht voor gamen
en nu alles nog top is, zie ik geen reden om over te stappen naar -
in mijn ogen die maffe besturing van Windows 8

het is een beetje van xp top
windows vista flop ,hier met name omdat ik veel problemen had omdat vista gewoon te zwaar was voor me pc
windows 7 top
windows 8 wel goed voor de toekomst ,maar voor mij deze eerste nieuwe functie ook een flop
26-12-2012, 11:22 door Above
Door Anoniem:
het is een beetje van xp top
windows vista flop ,hier met name omdat ik veel problemen had omdat vista gewoon te zwaar was voor me pc
windows 7 top
windows 8 wel goed voor de toekomst ,maar voor mij deze eerste nieuwe functie ook een flop

Toch knap dat je zo de kudde napraat zonder eerst zelf te testen en dan een mening te geven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.