image

Gartner: fysieke locatie data steeds minder belangrijk

woensdag 2 juli 2014, 11:51 door Redactie, 2 reacties

In de wereld na Snowden wordt de fysieke locatie van data steeds minder belangrijk en zal in 2020 bij de meeste organisaties zijn vervangen door een combinatie van juridische, politieke en logische locatie. Dat voorspelt marktvorser Gartner.

Door de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden wordt er binnen steeds meer bedrijven gekeken waar ze hun data zullen opslaan. "Zakelijke leiders moeten de beslissingen maken en bijkomende risico's accepteren en verschillende soorten risico's balanceren", zegt Gartner vicepresident Carsten Casper. Het gaat dan om risico's als publieke verontwaardiging, ontevredenheid bij werknemers of het verliezen van marktaandeel vanwege een gebrek aan innovatie of het teveel betalen aan redundante of gedateerde IT.

Hij ziet vier soorten locaties voor data, namelijk de fysieke, juridische, politieke en logische locatie. Geen van deze locaties kan echter het probleem van dataresidentie oplossen, stelt Casper. Hij ziet in de toekomst dan ook een hybridemodel, waarbij organisaties meerdere locaties met meerdere leveringsmodellen zullen gebruiken.

Reacties (2)
02-07-2014, 14:58 door johanw
Zolang het maar niet opgeslagen wordt in landen met overijverigee inlichtingendiensten als Noord Korea, de USA of Iran.
02-07-2014, 17:10 door Anoniem
Wat een onzin, iedere onderneming met ISO-CERT kan het wettelijk gezien helemaal niet maken om data in een (externe) cloud te zetten...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.