image

Iran ontkent virusaanval op energiecentrale

donderdag 27 december 2012, 11:09 door Redactie, 0 reacties

Volgens de Iraanse autoriteiten heeft er geen virusaanval op een energiecentrale in het land plaatsgevonden, ook al werd dit eerder door een Iraans persbureau wel gemeld. Het Iranian Students' News Agency (ISNA) kwam op eerste kerstdag met het bericht dat de Passive Defence Organisation de aanval op een energiecentrale in de stad Bandar Abbas met de hulp van hackers had afgeslagen.

Ali Akbar Akhavan, hoofd van de Passive Defence Organisation, liet gisteren weten dat hij verkeerd is gequoot. Tijdens de persconferentie zou Akhavan hebben aangekondigd dat de energiecentrale tegen cyberaanvallen beschermd was, wat vervolgens verkeerd door het persbureau werd weergegeven dat er een cyberaanval had plaatsgevonden.

Aanval
ISNA reageerde hierop door de audiobestanden beschikbaar te stellen waar volgens het persbureau uit zou blijken dat Akhavan de uitspraken over de virusaanval wel had gedaan.

Later verscheen er echter een artikel op de website van ISNA waarin het energiebedrijf zelf aan het woord komt en ontkent dat er een aanval heeft plaatsgevonden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.