image

Amerikaan aangeklaagd wegens inbraak bij Zendesk

donderdag 3 juli 2014, 14:17 door Redactie, 0 reacties

Een 25-jarige Amerikaan is in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens het inbreken op het netwerk van Zendesk, waar hij vervolgens gegevens van Twitter, Pinterest en Tumblr zou hebben gestolen. Zendesk is een aanbieder van online helpdesksoftware waarmee bedrijven met hun klanten kunnen communiceren.

Volgens een verklaring van Zendesk wist de aanvaller via een niet nader genoemde kwetsbaarheid binnen te komen. Eenmaal op het netwerk kreeg de aanvaller toegang tot de supportgegevens van de drie bedrijven die dit bij Zendesk hadden opgeslagen. Het zou gaan om e-mailadressen, onderwerp van verstuurde e-mails en contactgegevens. Twitter, Pinterest en Tumblr waarschuwden na de inbraak hun eigen gebruikers en klanten.

De aanklacht tegen Cameron Lacroix stelt dat de man wist in te breken via de website van Zendesk en vervolgens een beveiligingsmaatregel uitschakelde zodat hij van allerlei Zendesk-klanten de gegevens kon inzien. Ook zou hij meer dan één miljoen supporttickets van Twitter hebben gedownload. Die informatie gebruikte hij om de Twitter-feeds van twee bedrijven te compromitteren. De aanval zou Twitter en Zendesk bij elkaar meer dan 200.000 dollar hebben gekost.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.