image

Beveiligingsbedrijf BAE verzint cyberaanval op handelsplatform

donderdag 3 juli 2014, 15:34 door Redactie, 5 reacties

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf BAE Systems dat onlangs in het nieuws kwam over een cyberaanval op een handelsplatform van een hedge fund blijkt deze aanval te hebben verzonnen. Volgens de IT-beveiliger zouden aanvallers via malware het platform van het bedrijf hebben gesaboteerd.

Daardoor konden ze handelsinformatie stelen en handelsactiviteiten opzettelijk vertragen, waardoor handelsorders met vertraging werden geplaatst. De aanval op het hedge fund zou eind vorig jaar hebben plaatsgevonden via een spear phishingmail die malware bevatte. Nu blijkt dat de aanval nooit heeft plaatsgevonden, aangezien het gehele verhaal door BAE Systems is verzonnen.

Scenario

De IT-beveiliger zou een intern aanvalsscenario "verkeerd hebben gepresenteerd", zo laat een woordvoerster van het bedrijf tegenover CNBC weten, dat groot met het nieuws uitpakte. De aanval zou alleen als voorbeeld voor een klant zijn bedoeld. De reden dat het bedrijf bijna twee weken wachtte om te vertellen dat het een verzonnen aanval betrof, zou te maken hebben gehad met het achterhalen van meer informatie over de aanval.

Toen werknemers aanvullende gegevens probeerden te achterhalen kwamen ze tot de conclusie dat de aanval nooit had plaatsgevonden. Eén van de directeuren van BAE Systems die de aanval met CNBC besprak zou echter hebben gezegd dat het om een echte aanval ging met echte gevolgen die op bestuursniveau zou zijn besproken. De woordvoerster laat tegenover CNBC weten dat de directeur in kwestie inmiddels een break heeft genomen. Of er disciplinaire maatregelen tegen hem worden genomen kon ze niet zeggen.

Reacties (5)
03-07-2014, 15:47 door Eric-Jan H te D
U mag kiezen of computervirussen een groter kwaad zijn dan de
ongebreidelde hebzucht die toonaangevende bedrijven meer vaak
dan soms ten toon spreiden.
03-07-2014, 17:44 door Anoniem
De cyberboemannen met hun cyberaanval op het cybercomputernetwerk van militaire industriemoloch BAE bleken dus een uit de hand gelopen cyberhorrorverhaal. Wat een verrassing.
03-07-2014, 17:47 door Anoniem
Of ze zeggen dit nu maar om te voorkomen dat het vertrouwen in de financiele sector of een specifiek bedrijf beschadigd raakt: Conspiracy Theory!
04-07-2014, 09:31 door Anoniem
dit zegt heel veel over het betrouwbaarheid van dit bedrijf !!
nooit mee in zee gaan dus , dit gaat je dan gegarandeerd geld kosten , voor de zogenaamde bescherming die hun dan aanbieden
04-07-2014, 10:01 door Anoniem
"BAE stock went up 1.6 percent with trading volume higher than usual." Er heeft in ieder geval iemand van geprofiteerd. Nu zal de stock wel weer omlaag gaan. Ook daar kan je van profiteren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.