image

Nederlander steelt 1,7 miljoen euro via afschrijving voor app

zondag 6 juli 2014, 12:14 door Redactie, 1 reacties

De Spaanse autoriteiten hebben een 64-jarige Nederlander opgepakt die in Duitsland werd gezocht wegens het stelen van zo'n 1,76 miljoen euro. De man zou zonder toestemming meer dan 88.000 keer 19,95 euro van Duitse rekeningen hebben afgeschreven wegens een "mobiele app".

Volgens bronnen die van het onderzoek afweten zouden de transacties automatisch hebben plaatsgevonden en werden ze allemaal op één dag uitgevoerd, hoewel de Spaanse politie dit nog niet heeft bevestigd, zo meldt het Spaanse Levante El Mercantil Valenciano. Begin 2012 werd er op allerlei Duitse fora over de onterechte afboekingen geklaagd. Het geld voor de niet bestaande app werd ook afgeboekt bij mensen die niet eens over een smartphone beschikten.

Vanwege de omvang van de fraude werd hier zelfs door de Duitse politie voor gewaarschuwd, die een onderzoek naar zowel de Nederlandse man als een inmiddels 67-jarige Nederlandse vrouw startte, wat nu tot één aanhouding in Spanje heeft geleid. De Duitse openbaar aanklager zou beslag op de 1,7 miljoen euro hebben laten leggen.

Reacties (1)
06-07-2014, 20:13 door Anoniem
Eenmalige incasso, bestaat al sinds jaar en dag en wordt ook al sinds jaar en dag misbruikt. Dom dat hij zich heeft laten pakken.

Als consument is het niet nodig om hier schade van te lijden. Mocht je hier slachtoffer van worden, dan kun je de betaling gewoon laten storneren en daarmee is jouw probleem opgelost. De bank die de opdrachten heeft ingestuurd, dus de bank van de dader, draait op voor de schade in het geval ze het gestolen geld niet meer kunnen achterhalen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.