image

Microsoft verklaart toename Windows 7 infecties

woensdag 2 januari 2013, 12:51 door Redactie, 0 reacties

In 2012 nam het aantal infecties van Windows 7-computers toe, maar dat komt volgens Microsoft door de onveilige software van derden. "Ik beschouw dit als een kleine toename, omdat het belangrijk is om te onthouden dat deze cijfers gemeten zijn in het aantal per duizend schoongemaakte computers", zegt Microsoft's Tim Rains, director Trustworthy Computing.

Het gaat hier om het aantal besmette computers per 1.000 Windows-computers die door de Malicious Software Removal Tool werden gecontroleerd. Een CCM-toename naar 3,1, is in procenten een toename naar 0,31%.


Applicaties
Volgens Rains heeft de toename verschillende oorzaken, onder andere het grote aantal beveiligingslekken in applicaties. "Sinds de eerste helft van 2011 zijn er meer dan 3.000 lekken in applicaties over de gehele industrie gerapporteerd." Hoe meer applicaties Windows-gebruikers installeren, hoe groter de kans dat ze besmet raken.

70% van alle gerapporteerde beveiligingslekken bevindt zich namelijk in applicaties. Het aantal beveiligingslekken in besturingssystemen daarentegen daalde naar het laagste niveau sinds 2003.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.