image

Wereldwijde pc-verkoop stabiliseert zich

donderdag 10 juli 2014, 11:42 door Redactie, 0 reacties

Na twee jaar van grote wereldwijde dalingen van het aantal verkochte pc's heeft de verkoop zich in het tweede kwartaal van dit jaar eindelijk weten te stabiliseren, wat mede dankzij Windows XP en het vervangen van verouderde machines komt. Dat melden onderzoeksbureaus Gartner en IDC.

Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2013 steeg het aantal verkochte pc's in het tweede kwartaal van 2014 met 0,1% naar 75,8 miljoen machines. "Hoewel het einde van de ondersteuning van Windows XP een deel van de verkoop in ontwikkelde markten heeft geholpen, is het de onderliggende vervangingscyclus die de markt zal stabiliseren", zegt Gartner-analist Mikako Kitagawa. Hij stelt dat de pc-markt zich door goedkope tablets en smartphones zich in zwaar weer bevindt, aangezien consumenten deze apparaten voor het gebruik van social media en entertainment kiezen.

Marktvorser IDC stelt dat het aantal verkochte pc's in het tweede kwartaal op 74,4 miljoen eenheden uitkwam. Een afname van 1,7% ten opzichte van een jaar eerder, maar wel de kleinste daling sinds het tweede kwartaal van 2012. Ook IDC merkt op dat Windows XP nog steeds een belangrijke aanjager van de markt is, maar ook de groeiende interesse onder consumenten een rol speelt. "Een groot aantal pc's draait nog steeds Windows XP en de impuls om ze te upgraden bleef de verkopen in het tweede kwartaal aanjagen." Volgens zowel IDC als Gartner is Lenovo de grootste pc-leverancier.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.