Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Newbie

04-01-2013, 15:36 door Anoniem, 7 reacties
Beste Forum leden,

Ik ben op zoek naar een mentor die me op sleeptouw zou willen nemen binnen dit vakgebied. Eventueel tegen een geringe betaling.

Alvast dank!

Groet,
Joes
Reacties (7)
04-01-2013, 17:11 door SirDice
Door Anoniem:
binnen dit vakgebied.
Ruimer kon je het niet maken?

Kun je aangeven waar je interesses liggen en welke kant je precies op wil?

En ik denk dat de meeste van ons, uitzonderingen daar gelaten, vooral vanuit de hobby sfeer zijn begonnen. Tegenwoordig heb je het maar makkelijk, je kunt bijna alles wel opzoeken op internet. Ik moest vroeger naar de bibliotheek. Maar goed, het komt er gewoon op neer dat je veel moet lezen en vooral veel zelf moet uitproberen. Daar leer je m.i. het meeste van (vooral van de fouten die je ongetwijfeld gaat maken).
04-01-2013, 18:33 door Anoniem
"Je hebt hersens, en een internetverbinding. Maak je eigen toekomst." (bron is een oefening voor thuis)

En eigenlijk, eigenlijk zit "deze industrie" al vol genoeg met prutsers; een solide CS onderbouwing is een leuk begin, en er is tegenwoordig academisch materiaal genoeg te vinden online, van een stuk betere qualiteit dan je in de gemiddelde gemeentebibliotheek zal vinden. Universiteitsbibliotheken zijn overigens ook prima bronnen.

Wilde je steekwoorden? Andy Tanenbaum en W.Richard Stevens hun boeken. De schrijfsels van Dijkstra, online. Knuth natuurlijk. OCW heeft zowat het complete curriculum van MIT online, begin maar met cs101 (MIT 600). Coursera of Udacity hebben ook begincursusen, die zijn makkelijker, allemaal gratis. Lees om te beginnen eens _How To Become A Hacker_, ESR, online. Verdoe je vrije tijd met _The Jargon File_, ook online of koop het als boek.

Ben je lekker onderweg kan je je altijd nog verdiepen in waar de gaten zitten en hoe ze op te lossen. Kijk voor de gein eens hoe dat structureel te doen in plaats van op de gatenkaasgatenvulmethode die voorlopig nog de state of the art heet te zijn. Maar begin eens met snappen hoe de systemen inelkaar zitten, en een klein beetje computerhistorie om de achtergrond te snappen kan ook geen kwaad. Dan ben je al vlot een jaartje verder. Veel plezier.
04-01-2013, 21:26 door Duck-man
Door SirDice: Tegenwoordig heb je het maar makkelijk, je kunt bijna alles wel opzoeken op internet. Ik moest vroeger naar de bibliotheek.
Laatst een boekje uit de bibliotheek gehaald hoe je het best kan zoeken op internet. Daarna een boekje over hoe je een website moet maken.

Voor Joes. 42, al denk ik zelf dat het 54 moet zijn. En dat boek kan je dan weer in de bibliotheek vinden. Geen paniek.
04-01-2013, 21:35 door Anoniem
Inderdaad, wat zou je graag willen weten/doen? In de IT-wereld kun je namelijke heel veel kanten op.
05-01-2013, 10:39 door NetGuardian
Wij, het ras dat op een stoffig zoldertje of in ons slaapkamertje bezig was om alles zelf te leren, te ontwikkelen en te ontdekken is aan het uitsterven.

Tegenwoordig start je een browser, je zoekt even ergens naar en download wat je nodig hebt....

Waar is toch die mooie tijd gebleven dat je met vrienden middagen zat te tikken achter je toetsenbord om iets voor elkaar te krijgen, terwijl de 'normale' jongelui met elkaar stonden te voetballen op een school pleintje....

'onze' tijd was veel leuker, de tijd dat je echt zelf flink moest zwoegen om iets voor elkaar te krijgen.


/me kijkt nog even opzij naar mijn ouwe trouwe Commodore64 waar het allemaal mee begon en zet hem nog een keertje aan
05-01-2013, 11:50 door choi
Door NetGuardian: Wij, het ras dat op een stoffig zoldertje of in ons slaapkamertje bezig was om alles zelf te leren, te ontwikkelen en te ontdekken is aan het uitsterven.

Tegenwoordig start je een browser, je zoekt even ergens naar en download wat je nodig hebt....

Waar is toch die mooie tijd gebleven dat je met vrienden middagen zat te tikken achter je toetsenbord om iets voor elkaar te krijgen, terwijl de 'normale' jongelui met elkaar stonden te voetballen op een school pleintje....

'onze' tijd was veel leuker, de tijd dat je echt zelf flink moest zwoegen om iets voor elkaar te krijgen.

/me kijkt nog even opzij naar mijn ouwe trouwe Commodore64 waar het allemaal mee begon en zet hem nog een keertje aan

Wat leefden ze eenvoudig toen
In simp'le huizen tussen groen
Met boerenbloemen, (een Commodore 64) en een heg
Maar blijkbaar leefden ze verkeerd
Het dorp is gemoderniseerd
En nou zijn ze op de goede weg,,..

Als je van de juiste generatie bent dan ken je bovenstaande tekst wel en kan je die meezingen.

Troost je met de gedachte dat dingen als inzicht en creativiteit niet te downloaden zijn, en ook al heb je die van de natuur meegekregen dan is het verder ontwikkelen ervan nog altijd een een kwestie van lange nachten, bloed, zweet en tranen en een voorraad Red Bull(tm).
05-01-2013, 12:21 door choi
Tip voor de OP: ga eerst gewoon lurken op security-gerelateerde fora en IRC-kanalen, met de nadruk op lurken, want doe vooral niks alvorens je het jargon en de basics van hetgeen waarin je geïnteresseerd bent hebt eigen gemaakt en zelf op een intelligente manier aan conversaties kan deelnemen. Noobs worden helaas op dit soort fora vaak hard afgestraft en dat is vaak niet meer goed te maken.

De basics kan je je eigen maken door gewoon goed leesmateriaal te downloaden (een beetje aanstaande 'haxx0r' gaat natuurlijk niet kopen en weet wel een VPN op te zetten), bijvoorbeeld een paar van die MCP en CompTIA cursussen (om te beginnen he).

Maar vooral: installeer op een oude PC een Linux-distro en ga daarmee aan de slag, want dat zal uiteindelijk het platform worden waarop je verder gaat, of het nou gaat om het draaien van een server, het beheren van een netwerk of het uitvoeren van penetration tests.

En een tip van de bekende hacker en open-source evangelist Eric Raymond: leer Engels want dat is de taal van de IT en zeker de cutting edge discussies vinden in deze taal plaats (ik heb 'browser' wel eens als 'bladeraar' vertaald gezien maar ik ben bang dat je daarmee niet erg ver komt als je Googled op 'multi-proces bladeraar architectuur').
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.